Заједно до циља као један тим!

43

Без обзира на бројне препреке, посебно у времену пандемије вируса Ковид- 19, КК Црвена звезда мтс са својим пријатељима, партнерима из Специјалне Олимпијаде Србије, дошао је до циља пројекта “IDEA Play, Run and Have Fun”, који је реализован у сарадњи са друштвено-одговорним пројектом Евролиге „One Team“.

Тај, последњи корак направљен је ипак у складу са временима у којима живимо. Као и сваке године, друштвено-одговорни пројекат “IDEA Play, Run and Have Fun”, који смо организовали као клуб ове сезоне у склопу Евролигиног „One Team“ пројекта, требао је своју финалну церемонију да има пред крај сезоне, а деца би на заједничком тренингу са првотимцима нашег тима показала све што су научила. Услед пандемије Ковид-19 и свега што нас је снашло у претходних пар месеци, то није било могуће у овом тренутку. Међутим, ми нисмо заборавили на наше другаре из Специјалне Олимпијаде.

Уз нове технологије, преко онлине платформе за састанке одржана је финална активност. Састанак је почео пред крај тренинга наших првотимаца, па су другари из Специјалне Олимпијаде уживо могли да испрате и део тренинга црвено-белих. Одмах по завршетку тренинга наши првотимцу су се укључили и све је и званично почело.

Након уводне речи људи из менаџмента Клуба и директора Специјалне Олимпијаде Србије, Александра Станојевића реч смо препустили актерима пројекта. Марко Јагодић Куриџа и Бориша Симанић су на онлине дружењу поделили своја искуства са нашим партнерима и другарима. Било је приче о томе како су провели период у кући, да ли су вежбали, како се враћају тренинзима и уобичајеним активностима. Очекивано уследило је и пуно питања као и сваке године – о музици, филмовима, тренинзима, слободном времену…

На крају дружења се појавио и Немања Ненадић, прошлогодишњи амбасадор Црвена звезде у оквиру „One Team“ активности и прудружио се састанку.

Марко Јагодић Куриџа:
Много ми је драго што смо ипак успели да са овом децом завршимо програм који смо зацртали, иако сви знамо у каквом времену тренутно живимо. Јасно је колико им све ово значи, па чак и овакав контакт који је остварен путем рачунара. Са друге стране много ми је жао што нисмо одрадили заједно тренинг на терену, али чекају нас боља времена и сигурно ћемо се видети на терену. Било је забавно, имали су много питања, разна интересовања и било је право уживање дружити се са нашим дугодишњим клупским пријатељима – рекао је крилни центар црвено-белих.

Претходни текстЗвезда ТВ | Титуле у генима
Следећи текстБинић: Било је тешко истерати нас са тренинга