Омладинци поново на терену

51

Рад, ред и дисциплина је оно што краси тренинге Славољуба Ђорђевића, чији пулени су, шампионски, истрчали на терене наше Омладинске школе и после скоро два месеца радили под командом некадашњег капитена Црвене звезде.

Наши јуниори иза себе имају заиста шампионску сезону у сваком смислу те речи. Суверено су освојили титулу Омладинске лиге Србије, у Лиги шампиона за младе су ушли међу 16 најбољих тимова, а као награду за све то – позив у први тим Црвене звезде стигао је за Андрију Катића, Уроша Благојевића и Илију Бабића, а своју шансу у реду чекају и други црвено-бели бисери који су од данас поново у погону. Имали су прилику да после скоро два месеца поново “осете” лопту и рад по групама, а с обзиром на то да су деловали веома спремно, утисак је да су испоштовали све договоре са стручним штабом токм паузе.

Иако су се омладинци окупили, њихов тренер Славољуб Ђорђевић и даље апострофира то да је здравље приоритет и по укидању Ванредног стања.

Говорио сам да максимално верујем у њих и ван терена. Све што смо договорили за време ове паузе, они су то испоштовали. Код нас је атмосфера увек добра, али приметно је да су се сад момци баш ужелели фудбала. Изгубили су одређене ствари за време паузе, али очекујем да се кроз две недеље фудбалери врате у форму. Немамо такмичарску сезону, тако да ћемо овај период искористити да порадимо на детаљима и ситницама. Ипак, најважније од свега је да сачувамо здравље. Фудбал им неће побећи, отуда повлачимо и све мере превенције како би играче заштитили и у овом периоду. Тражим од њих да буду дисциплиновани на терену и ван њега, али они су добри и паметни момци, тако да не сумњам да ће све то испоштовати – истиче Ђорђевић.

Капитен, вођа и један од највећих бораца међу играчима који стасавају на теренима иза југа Маракане је Борисав Бурмаз који је истакао задовољство због повратка на терен.

Радио сам све у потпуности током паузе, тако да ми није тешко први групни тренинг после дужег времена. Заправо ми је много драго што смо се поново окупили, јер сам се ужелео и фудбала, и саиграча и свега оног што носи играње у Црвеној звезди. Имамо да надокнадимо неке ствари, али верујем да ћемо се брзо вратити у форму, ипак цео живот тренирамо и навикнутији смо на овакав рад, него на оно што смо имали у претходна два месеца – тврди Бурмаз.

Тренинзима су се вратили и омладинци и кадети нашег развојног тима Графичара, а очекује се повратак и осталих црвено-белих јуниорских селекција током недеље.

Претходни текстПрви заједнички тренинг после 58 дана
Следећи текстКренули црвено-бели!