Канатларовски: Звезду нема ко да достигне

33

Драган Канатларовски је један од фудбалера који је за само годину дана игром, односом према дресу постао један од омиљених играча Црвене звезде у генерацији Драган Стојковића. Актуелни селектор кадетске селекције Северне Македоније истиче да ће црвено-бели у сваком смислу наставити да доминирају на српској сцени и по завршетку ове пандемије изазване корона вирусом.

Црвена звезда је без дилеме највећи клуб на Балкану. Воде га најбољи спортски радници у Србији на челу са Звезданом Терзићем, ту је и легендарни Драган Џајић чији су искуство и савети сигурно немерљиви, а Дејан Станковић је после изванредне фудбалске каријере наговестио да би могао да има исто тако успешан тренерски пут. Не бринем ја за мој клуб, јер ће без обзира на велике последице, које ће неминовно изазвати ова пандемија, наставити да се развија у најбољем смеру. Како у Србији тако и у Европи где нас је сјајно представљао у последње три сезоне – сматра „Драги“.

Иако у овом моменту још нема јасних назнака када ће бити настављена Суперлига, „Кана“ нема много дилема кад је исход шампионске трке у питању.

Звезду нема ко да угрози у Србији, јер је најбоља, за два копља изнад свих. Битније од бодовне разлике је чињеница да је Станковић за кратко време „наместио“ игру. Препознатљива је, нападачка али добро избалансирана, види се на чему инсистира а то се сигурно свидело и гледаоцима јер су пуне трибине најбољи доказ за то. Има заиста квалитетне играче а посебно ми је драго што је шансу указао младим играчима Петровићу, Николићу и Гаврићу који су будућност клуба и велики капитал.

Један је од ретких који није сумњао да је Станковић спреман за нову фудбалску улогу.

Кад неко има менталитет победника и фајтера као Дејан, онда сваком послу приступа на најодговорнији могући начин, однсоно 100 одсто. Имао је велику каријеру, радио са заиста са највећим тренерима данашњице и то искуство је непроцењиво. Уз то је са обе ноге на земљи. Од првих тренинга, а пратио сам их преко медија, утакмица у Турској које сам гледао, па ових шест у шампионату, само сам добио потврду својих прогноза у вези Дејана. Фудбалери Звезде, посебно они млађи заиста имају много тога да науче од њега, а ја се надам да ће остати бар неколико година у клубу и поновити успехе које је имао његов претходник Владан Милојевић.

Ванредно стање Канатларовског је затекло у Врању, па је ту и остао.

-Лак ми је био избор, да се вратим у Битољ и будем у самоизолацији 14 дана или да останем уз своју лепшу половину у Врању. Искрено, није нам досадно, нађемо занимацију а ја сам коначно пронашао слободно време да напишем стручну књигу. Склапам материјал и у наредних месец дана требало би да је завршим. Вече нам је увек резервисано за неки добар филм, серију.

Контакте су свели на минимум.

-У ово време, треба заштитити себе од других и обрнуто. Пратим сва дешавања код нас и у свету, није време за неозбиљност. Технологија је напредовала, имамо друштвене мреже, скајп, па ниједан даљина не представља проблем. Кад се нађете у оваквој ситуацији онда тек схватите ко су вам драги људи и колико су вам важни у животу, будете свесни на који начин у будућности би требало да им квалитетно посветите време. И ова пошаст ће проћи, иде лепше време и надам се да ћемо за месец дана поново моћи да се вратимо обавезама и нормалном животу.

Драгана чекају и квалификације за ЕП са кадетском селекцијом Северне Македоније.

Као и све Ванредно стање нас је негде зауставило у раду. Већ сам направио неки оквирни план рада кад све ово прође, али он ће пре свега зависити кад УЕФА буде заказала квалификационе турнире. У сваком случају имаћемо сви довољно времена да се припремимо. Само да смо живи и здрави. Да искористим прилику да православцима честитам надолазећи Васкрс – закључио је некадашњи играч Црвене звезде.