Маровић: Штета што је Звезда морала на паузу

18

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и члан златне генерације која је освојила Куп шампиона Слободан Маровић сматра да је наш клуб сјајно отворио пролећни део сезоне али верује да ће после принудне паузе, кад се буде наставио шампионат, освојити титулу. Открио нам је и како изгледају његови дани које проводи у карантину за време пандемије, као и лични утисак поводом целе ситуације која је задесила наш спорт.

Током ове ванредне ситуације време проводим са породицом у свом дому. Поштујемо упозорења, као и карантин. Изађем мало напоље у току дана, када је наравно то дозвољено, али у принципу време проводим код куће. Желео бих да апелујем на људе да морамо заједно да издржимо у свему овоме. Није лако, знам, али свима је тако, поготово спортистима. Мој савет је да испоштујемо све оно што нам надлежни сугеришу, да будемо одговорни најпре према себи како би ова ситуација што пре прошла – нагласио је Маровић.

Описао нам је и како изгледа његов дан који одговорно проводи у свом стану.

Откако је уведено ванредно стање у 99 одсто случајева сам код куће. Како ја, тако и моја породица, поштујемо све што нам кажу. Идем у набавку са супругом, али врло често и сам у случају да је нешто хитно. У стану радмо бројне активности. Дружимо се пре свега, играмо карте, разне друштвене игре, гледамо добрре филмове, тако да није страшно. Што би многи пре мене рекли – ми спортисти смо научили на карантин – тако да нам ово много лакше пада него осталим грађанима.

Осврнуо се некадашњи помоћни тренер у стручном штабу и на ситуацију у фудбалу, а истакао је и жал јер је Звезда одлично кренула у наставак шампионата.

– Жао ми је због нашег фудбала, као и спорта уопште што је дошло до ове непредвидиве ситуације. Чини ми се да је ово прва, оваква ситуација, откако се игра фудбал. Остаје жал и због Звезде, кренули су сјајно, одлична предност је стечена, на корак су од титуле и борбе за дуплу круну. Знам да нема колективних тренинга, не зна се ни када ће се првенство наставити, тако да је то јако тешка ситуација. Било би сјајно да се све настави што пре. Ако буде кренуло првенство, играчи сигурно неће бити у истој физичкој форми као пре месец дана. Спорт је заиста посебан и јако је битно да се у меч уђе 100 одсто спреман, видећемо шта доносе дани и недеље, како ће се све ово завршити.

Послао и поруку нашим навијачима који жељно исчекују наставак првенства.

Желео бих да поручим свим звездашима да буду стрпљиви, биће још много успеха на терену, имамо одличне момке који нас одлично представљају. У овом тренутку је најбитније да прегрмимо овај вирус, морамо издржати колико год трајало. Моја жеља је да Црвена звезда освоји дуплу круну и верујем да ће ми се и испунити – рекао је Маровић.