Младост – Црвена звезда 0:1 (0:0)

17

Црвена звезда је у 34. колу Суперлиге Србије остварила нову победу против Младости у Лучанима минималним резултатом 0:1. Човек одлуке у редовима Владана Милојевића је био капитен – Александар Драговић, који је једини погодак на мечу постигао у 68. минуту.

Младост – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: „СРЦ Мр Радош Миловановић“.

Судија: Стефан Јекнић.

Стрелац: Драговић у 68. минуту.

Жути картони: Андрић, Тумбасевић (Младост).

Младост: Стаменковић, Андрић, Бојић (од 46. Силуе), Јоксимовић, Милошевић (од 74. Дивац), Пејовић, Тумбасевић (од 89. Тодоровић), Удовичић (од 74. Прибаковић), Варјачић, Величковић, Жунић (од 74. Алемпијевић).

Резерве: Самчовић, Алемпијевић, Бонџулић, Дивац, Догнимани, Крсмановић, Лековић, А. Милошевић, Прибаковић, Радивојевић, Тодоровић.

Црвена звезда: Глазер, Мимовић, Ђига (од 67. Милуновић), Драговић, Радојевић (од 55. Хванг), Мијаиловић, Канга, Шљивић (од 55. Иванић), Олањинка, Катаи (од 78. Ендиаје), Сремчевић (од 55. Красо).

Резерве: Поповић, Николић, Спајић, Милуновић, Родић, Стаменић, Хванг, Иванић, Кнежевић, Ендиаје, Красо.

На старту меча су домаћи играчи направили шпалир изабраницима Владана Милојевића, те на тај начин одали признање седмоструким узастопним шампионима Србије, док је капитен домаћина – Иван Милошевић уручио нашем предводинику на терену – Александру Драговићу цвеће.

Прва је на мечу припретила лучанска Младост преко Величковића, а у 10. минуту је Шљивић пробио по десном боку, а након тога упутио ударац, који је био изблокиран. Минут касније је лепо центрирао Мимовић, а на одбитак након интервенције Стаменковића је Канга шутирао преко гола. Истакао се Глазер у 27. минуту када је шутирао Удовичић, а наш голман успео да спасе гол. Припретио је и Катаи у 38. минуту, али је и његов ударац завршио преко пречке.

У другом полувремену није било узбуђења док на терен нису ушли резервисти на овом мечу – Хванг, Иванић и Красо. Управо су у 58. минуту Иванић и Красо били у главним улогама, тада је „четворка“ упослила репрезентативца Обале Слоноваче, чији је ударац завршио на стативи. Нову одбрану имао је Глазер у 65. минуту, када је покушао Силуе. У истом минуту је узвратила Црвена звезда, када је Иванић центрирао за Катаија, који је покушао да лобује Стаменковића, али је голман Младости прозрео његове намере.

Напокон је Црвена звезда дошла до предности у 68. минуту. Тада је Красо центрирао и пронашао Милуновића, који је био изблокиран, али се лопта одбила до Александра Драговића, а капитен Звезде је у маниру расних голгетера послао лопту испод Стаменковића и затресао мрежу домаће екипе. Одмах по уласку на терен, добру прилику је имао Ендиаје у 79. минуту, али је „опалио“ по лоти поред гола. Само два минута касније је поново припретила наша „деветка“ након комбинације са Красоом, али је овога пута Стаменковић одбранио његов шут. Нову прилику је имао Ендиаје у 87. минуту када је сјајно центрирао Олањинка, али је поново ударац нападача одбранио голман Младости.

Претходни текстОмладинци Звезде поново на челу табеле
Следећи текстМилојевић: Млади се добро показали