Звезда пропустила меч лопту за финале у Крагујевцу, мајсторица у суботу

47

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у другој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Суперлиге Србије у Крагујевцу од Радничког после петераца укупним резултатом 13:12 – 10:10.

Јунак меча је свакако голман Радничког, некадашњи голман Црвене звезде, Стефан Тодоровски који је изједначио на 10:10 на 9 секунди пре краја меча, а затим у пенал серији зауставио ударце Бурсаћу у првој, и Радовићу у последњој, петој серији, док је Милојевић у трећој погодио пречку.

Егал утакмица, Звезди су предност доносили на крају друге и треће четвртине Бурсаћ и Васић, да би Радовић погодио за +2 на 5:41 до краја. Уследио је гол Вићковића за 9:10, да би се одбила лопта до Тодоровског на два метра, када је домаћи тим кренуо на све или ништа, који је погодио за петерце.

Приликом пливања за лопту судија Путниковић је искључио Драшка Гогова сматрајући да је намерно закачио противника и свирао бруталити, што је умногоме одлучило даљи ток меча.

Трећа, одлучујућа утакмица је на програму у суботу од 20:15 на 25.мају. Победник ће се у финалу састати против Новог Београда.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:12 – 10:10 (3:3, 3:4, 2:2, 2:1; 3:2)
Крагујевац, базен: СПД „Раднички“. Судије: Станојевић и Путниковић. Искључења: Раднички 16, Црвена звезда 10. Петерци: Црвена звезда 1(1).

РАДНИЧКИ: Виријевић, Којић, Станојевић 2, Ф.Јанковић 1, Цветанов, Иванов, Гавриловић 1, Адеишвили, Дадвани, М.Јанковић 1, Вићковић 3, Шулц 1, Пљеванчић, Тодоровски, Антић. Тренер: Урош Стевановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Данковић, Марковић, Суботић 4(1), Васић 3, Гогов, Басара, Вукићевић 1, Семан, Милојевић 1, Радовић 2, Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстМилојевићева 150. победа
Следећи текстСаного: Заувек памтим „Бал на води“, једва чекам прославу