КК Црвена звезда и „OneTeam“ поново заједно на петом дружењу

39

КК Црвена звезда мтс сада већ традиционално, већ годинама уназад без обзира на календар и бројне обавезе и утакмице, одржава празнични тренинг са спортистима Специјалне Олимпијаде Србије, нашим дугогодишњим партнерима у друштвено-одговорним активностима.

Тако је било и овога пута… Црвено-бели су у склопу програма „IDEA play“, „run & have fun“, који се реализује у оквиру евролигиног друштвено-одговорног пројекта „OneTeam“ пети пут одржали тренинг са дечацима и девојчицама из Специјалне Олимпијаде.

Поред црвено-белих кошаркаша Огњена Добрића И Николе Јовановића у тренинг сесији учестовало је 15 девојчица и дечака спортиста Специјалне Олимпијаде.

Тренинг је водио тренер пионира КК Црвена звезда, дугогодишњи „OneTeam“ тренер и представник нашег клуба на тренинзима и предавањима у Барселони Иван Павловић.

Иван је подсетимо, учествовао у многобројним пројектима Црвене звезде и Евролиге („Learning2Play“, „win4Smile“, „Play4Glory“), као и „OneTeam“ радионицама ЕЛ.

И овога пута тренинг је био другачији, занимљивији и уз дружење наших кошаркаша, „OneTeam“ амбасадора и деце време је брзо пролетело кроз загревање, вежбе кординације и вежбе динамике, разне кошаркашке полигоне…

Овога пута новитет је била кошаркашка верзија бејзбола, као и шутерски обрачун за крај овог дружења.

Огњен Добрић и Никола Јовановић су и овога пута врло активно учествовали у свим играма и вежбама. Популарни “Шеги” је већ добро познато лице нашим специјалним олимпијцима. Учествује већ четврту годину у оваквим дружењима:

И ове године са задовољством сам учествовао у тренингу са нашим другарима из Специјалне Олимпијаде Србије. Драго ми је, увек ћу то поновити да су они важан део нашег друштва и уживао сам играјући се током тренинга са њима. За овакве акције увек сам на располагању и срећан сам што је мој клуб увек имао слуха и жељу да учествује и подржи овакве акције. Ту сам за њих као што сам и за мој клуб Црвену звезду.

Александар Станојевић директор Специјалне Олимпијаде:

Захваљујемо се кошаркашком клубу Црвена звезда што је и ове године одлучио да Специјална Олимпијада Србије буде део њиховог пројекта, ово је пета година за редом да смо пријатељи с Црвеном звездом и надамо се да ћемо и следећем периоду наставити да показујемо колико је КК Црвена звезда друштвено одговоран клуб. Превасходно је велико задовољство нашим спортистима да буду део оваквих пројеката, њима то заиста пуно значи, и ради њихове социјализације, а посебно им значи да кошаркаши Црвене звезде имају такав однос према једној овако важној популацији као што су особе с посебним потребама.

На крају тренинга сви учесници овог тренинга такође по традицији добили су поклон пакетиће К плус, робног бренда нашег партнера ИДЕА који нас подржава у свим акцијама, а све то овековечено је и заједничким фотографијама.

КК Црвена звезда мтс захваљује се свима: члановима Специјалне Олимпијаде, волонтерима, и спонзорима клуба, који су учествовали, и помогли да се реализује ово лепо дружење.

Претходни текстОсмеси на последњем Звездином тренингу на Пафосу
Следећи текстОснивамо Клубове навијача широм света