Обраћање кошаркаша Црвене звезде медијима

98

Кошаркаши Црвене звезде мтс изашли суп ред медије у недељу пред последњи тренинг И одлазак на утакмицу у Копар,И обратили се јавности.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић који је је И најавио конференцију краћом изјаво после велике победе над Олимпијакосом, први се обратио бројним медијима:

У петак сам наговестио нешто и због тога смо данас овде. Не желим да останем недоречени и да оставим простор за нагађања. Желим да се захвалим великој већини навијача што нам пружа подршку ове сезоне, као што је и било на мечу против Олимпијакоса. Ми нисмо размажени кошаркаши којима сметају критике и звиждуци. Ко ради, тај и греши, али атмосфера која се ствара у последње време не оставља нам могућност за нормалан рад. Све што желимо и тражимо од навијача је да нам пруже подршку која нам је заиста потребна. Мислим да ћемо уз подршку више постићи него уз звиждуке.

Након тога новинарима и јавности обратио се и легенда клуба и тим менаџер Небојша Илић, који је говорио у име менаџмента клуба:

Од играчких дана када сам у Звезди, а то је већ дужи период, навијачи су били понос клуба и шести играч. Подразумева се да будемо уједињени. Публика је та која даје имиџ Звезди. Уједињење је увек било, надам се да ће и остати дужи низ година. Публика је та која нам даје предност на домаћем терену, а пуно пута у гостима. Сигурно да има индивидуалних незадовољстава, али то треба гурнути у страну. Знам да смо публику размазили добрим резултатима у последњих пет или шест година. Потребни су нам у жељи да се боримо за све трофеје.

Након тога уследила су питања новинара, а прво је упућено капитену Бранку Лазићу који је одговорио на питање “шта значе радикалније мере”?

Искрено, највише бих волео да се то не догоди. Не желим да размишљам шта ће да буде и који ће бити наши потези. У оваквој атмосфери више не може нормално да се игра и ради, ни да се функционише. Не желим да дође до тога да прионемо било каквим радикалним корацима. Надам се да ће сви схватити поруку, зато смо сви заједники и изашли. Желимо да имамо услове онакве на какви су нас навијачи навикли.

Након тога Чарлс Џенкинс који се претходних дана оглашавао преко друштвених мрежа је додао:

Рекао сам шта сам рекао на твитеру и сви знају шта сам мислио. Желим да останемо сви заједно, показао сам како се осећам. Увек смо били тим, када год сам био овде, и желим тако да остане.

Капитен Бранко Лазић о ранијим случајевима звиждања и изражавања незадовољства према играчима:

Било је случајева, али нису дуже трајали. Што се тиче ситуације са Аленом Омићем, навијачи су показали незадовољство и после више нису долазили. Нисмо имали звиждање у хали и транспаренте. Тако да се ту завршило. Радичевић је релативно брзо напустио клуб, није било ни времена ни прилике да се реагује. Са тим искуством, желимо да покажемо да нема потребе за тим. Штетимо само имиџу и клубу који смо стекли у Европи. Само заједно ми играчи и навијачи можемо да направимо велике резултате.

Након тога окупљеним новинарима се обратио и Филип Човић један од плејмејкера нашег тима:

Захвалио бих се свима на подршци, мислим да тако треба да реагује тим. Ово није питање о појединцу. Сигурно да ми није лако, али нисам само ја у питању. Дешавало се другим играчима то, желимо да покажемо да смо тим, и да функционишемо као тим. Сви желимо да направимо резултат. Мислим да нико не жели више од нас да направи резултат. Прошле године смо били тим, свих претходних, бићемо и ове шта год да се догоди.

Након тога и портпарол клуба је у име клуба додао:

Овлашћен сам у име председништва клуба да додам и ово на све што су већ рекли наш капитен, и тим менаџер. Конференција је организована на захтев играча, да би се бавили својим послом. Имамо индиције да су неке ствари организоване, а наше је да се бранимо. Свако има право да има своје мишљење, имамо неку необичајну ситуацију која се није дешавала. Ови играчи су бранили Алена Омића од много жешћих момака у Подгорици и то мора да се каже. Поента овог геста целе екипе менаџемнта је да покажемо да смо заједно, и да молимо само за основну ствар, да екипа има услове да игра утакмицу и бори се са екипама за резултат на терену.

Тренер Драган Шакота:

Мислим да свако може да схвати како хоће. Овде се ради о нечем другом, покушавамо да заштитимо нас. Више се чудим када одиграмо у континуитету добро, него када не одиграмо добро. Биће увек критика, али покушавамо да објаснимо да тражимо помоћ, а не критику. Чека нас 60 утакмица још. Сам тај број је застражујућ. Ако немамо подршку, онда долазимо до великих проблема.

Тренер црвено-белих се надовезао и одговорио и на питање о могућем доласку бека Кевина Пантера:

Информација је објављена, али нису многе друге у данима када смо разговарали како да се појачамо и издржимо дугу сезону. Јесте једно име које смо спомињали. Постоји велики круг играча са којима можда ми разговарамо, а можда неки менаџери стављају имена у оптицај. Прелазни рокови су тек почели и сасвим је логично да се говори о именима. Пробаћемо да искоригујемо екипу да бисмо издржали дугу сезону.

Након тога и нови играч Црвене звезде Марко Јагодић Куриџа по први пут се представио српским медијима и изнео своје прве утиске:

Тек сам стигао и још се прилагођавам и прихватили су ме добро. На мени је да добро тренирам, да слушам стручни штаб шта прича и да помогнем што више могу – рекао је нови крилни центар Црвене звезде мтс.

Тиме је конференција завршена а играчи су одрадили тренинг пред пут у Копар где их у понедељак очекује врло важна утакмица АБА лиге са Приморском.

Претходни текстПовратак на победнички колосек
Следећи текстЈесењи учинак дефанзиваца – Репрезентативне партије