Војводина – Црвена звезда 0:0

22

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали на гостујућем терену против Војводине без погодака – 0:0.

Војводина – Црвена звезда 0:0

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Новак Симовић.

Жути картони: Радуловић, Лазаревић, Савићевић (Војводина), Драговић, Стаменић, Мимовић, Олањинка (Црвена звезда).

Војводина: Царевић, Лазаревић, Кораћ, Црномарковић, Гиорбелидзе, Матеус, Савићевић (од 80. Вукановић), Зукић, Зади, Радуловић (од 70. Кембел), Ивановић (од 85. Јовановић).

Резерве: Тороман, Бјековић, Букинац, Кембел, Јеличић, Јовановић, Кајевић, Сукачев, Тањга, Вукановић, Вукчевић.

Црвена звезда: Глазер, Мимовић, Спајић, Драговић, Мијаиловић, Стаменић (од 61. Шљивић), Хванг, Иванић (од 61. Букари), Олањинка (од 89. Ендиаје), Катаи (од 61. Канга), Сремчевић (од 46. Красо).

Резерве: Поповић, Николић, Ђига, Милуновић, Радојевић, Шљивић, Канга, Букари, Ендиаје, Красо.

У уводних десетак минута утакмице нисмо видели озбиљније претње по гол ни на једној страни, а онда су изабраници Владана Милојевића кренули да стварају прилике, те је у 11. минуту приказана „реприза“ акције другог гола против вечитог ривала у дербију за нама. Тада је Мијаиловић пробио по левом боку и на другој стативи пронашао Олањинку, чији је ударац завршио тик поред стативе. Само минут касније је по левој страни имао продор и Иванић, који је проиграо Стаменића на ивици петерца, али је његов шут такође отишао поред гола. Војводина је одговорила у 13. минуту преко Ивановића, а тада се истакао Глазер, који нас је навикао на своје сјајне интервенције. До 34. минута су се углавном водиле битке на средини терена, а онда је Сери погодио стативу и наговестио узбудљивији наставак утакмице.

На самом старту другог дела игре, тачније у 49. минуту смо видели до тада најбољу прилику за Црвену звезду. Пресекао је Олањинка пас дефанзивне линије домаћина, упослио Красоа, који је пронашао Катаија, чији је ударац након доброг лажњака, Царевић успео да укроти, те избаци лопту у корнер. Феноменалну одбрану Глазера видели смо у 59. минуту, када је поново запретио Сери. Минут касније је Радуловић имао стопостотну шансу, а поново је Глазер сачувао мрежу. У 74. минуту је Олањинка након продора по левом крилу, повукао лопту ка средини и опалио по истој, али Царевић није имао већих проблема да спасе свој гол. У 83. минуту је Црвена звезда запретила из корнера, када је Канга добро центрирао, а након одбитка је на лопту натрчао Шљивић, чији је шут изблокиран. Сјајно је Хванг у надонкади времена успео да избори позицију за шут и упути прелеп ударац ка голу Војводине, али је голман домаћих врховима прстију сачувао бод на „Карађорђу“.

Претходни текстСлавље Звездиних фудбалерки у Суботици, још корак до титуле
Следећи текстМилојевић: Навијачима хвала на подршци, направили су сјајан амбијент