Милојевић: Томанеов гол преломио меч

60

Показали су шампионски карактер фудбалери Црвене звезде када су успели да након гола заостатка, постигну три поготка и потпуно преокрену утакмицу у своју корист. Задовољан због тога био је и шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

Почетак утакмице је био доста неповезан. Имали смо много промена у екипи, јер сам желео да испробам неке играче који дуго нису играли. Хтео сам да видим у каквој су форми пред меч са Олимпијакосом. Имали смо врло захтеван дуел у Лучанима и морао сам пажљиво да селектирам тим, као и да одморим појединце. Видели сте Жандера после дужег времена, опоравио се од повреде и постигао погодак. Да нема правила о странцима, сигурно би имали много већу корист од њега. Спартак је био одличан данас. Праве добре резултате у финишу сезоне и у њима се огледа рад Владимира Гаћиновића и његовог стручног штаба. Ушли смо у нервозу после примљеног гола, али прекомандом Вукановића у шпиц, заиграли смо са два класична нападача што нам је олакшало посао. Друго полувреме смо у потпуности исконтролисали и мислим да смо заслужено тријумфовали.

Осврнуо се Милојевић и на феноменалан гол Томанеа којим је по његовим речима утакмица била решена.

Томанеов гол је преломио меч. Морам да га похвалим. Из утакмице у утакмицу показује све бољу игру и сигуран сам да ће на пролеће показати због чега смо га довели и да ће да пружи Звезди и навијачима оно што се највише очекује од њега. Томане је професионалац, увек је разумео због чега га нема у тиму и није правио проблеме. Ми имамо незгодну ситуацију јер је постојала могућност да ће Боаћи или Павков да оду током лета, али се то није догодило. Притом је ту и Крстовић, један од најталентованијих младих фудбалера на овим просторима. Имамо четири перфектна шпица, а свима њима су потребни минути, јер нападач зависи од самопоуздања које стиче на тај начин.

Црвену звезду у среду од 21 час очекује сусрет са Олимпијакосом, а Милојевић је на данашњем мечу испробавао различите тактичке варијације.

Хтео сам данас да видим поједине играче. Пробавао сам неке варијанте, па су нам два офанзивна везна фудбалера- Јованчић и Иванић, играли нешто повученије. Задовољан сам како је то изгледало. Нама је ово била 33 утакмица у сезони, што је невероватно. Желимо да против Олимпијакоса и Чукаричког одиграмо што боље и да након тога одемо на заслужени одмор – истакао је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда – Спартак 3:1 (2:1)
Следећи текстТомане: Један од најлепших голова у каријери