Лоренцо Браун наградио гранитну одбрану Црвене звезде

177

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су нову победу у Евролиги! У дворану ’’Александар Николић’’ дошла је Валенсија и то у сјајној форми што су показали и на овој утакмици. Велика борба, обиље преокрета, чврсте одбране на обе стране и херојска завршница. Утакмица је родила новог хероја, Лоренца Брауна који је погодио уз звук сирене и донео вредну победу – 76:73.

У том моменту дворана ’’Александар Николић’’ је практично експлодирала. То је била награда и за свих 6.087 навијача у дворани који су били веома битан фактор ове победе пружавши безрезервну подршку.

Браун је био и најефикаснији актер утакмице са 19 поена и шест асистенција, а бриљирао је и капитен Бранко Лазић који је меч завршио са 14 кошева.

Кошаркаши Црвене звезде мтс ушли су са великом енергијом у меч. Гранитна одбрана оставила је Валенсију на свега четири поена за пет минута игре па је предност захваљујући већ поменутој дефанзиви и сјајној роли Бранка Лазића износила седам поена – 11:4.

Уследио је прекид из техничких разлога, односно квара на семафорима и конзоли на записничкој табли које обезбеђује дворана ’’Александар Николић’’. Прекид никако није одговарао црвено-белима који су изгубили енергију са почетка и то је Валенсија искористила тако што је након две узастопне тројке смањила заостатак на пола коша, а затим и изједначила са линије пенала. Серију ривала прекинуо је Чарлс Џенкинс – 17:15.

Ипак, до краја прве деонице Валенсија је прешла у вођство – 17:19.

У другој деоници играло се кош за кош, са добрим одбранама на обе стране паркета. Дуга пауза оставила је трага на ритам утакмице и на енергију у дворани. Црвено-бели су трагали за ритмом, правили су грешке и дозволили Валенсији да два минута уочи краја деонице има четири поена предности. Тада је уследила важна тројка Огњена Добрића – 33:34. До краја деонице је Валенсија поново стекла четири поена предности – 37:41.

Почетак треће деонице донео је велику енергију у редовима црвено-белих, али и на трибинама, налик ономе на почетку. Добра одбрана, али и поени Борише Симанића, Џејмса Гиста вратили су црвено-беле у егал 41:41. Лоренцо Браун је узео кључ ритма у своје руке, убрзао је игру и то је пријало Звезди. Тројка Бранка Лазића, поени Лоренца Брауна у транзицији, асистенција за Гиста и све то праћено невероватном одбраном Чарлса Џенкинса који се и наградио поготком уз фаул. Црвена звезда се захуктала и дошла до двоцифреног вођства на нешто више од 13 минута пре краја – 58:47.

У последњи квартал црвено-бели су ушли са девет поена предности – 60:51, али два лоша напада донели су Валенсији украдене лопте и прилике за контру које су резултовале серијом 8:0. Валенсија је пришла на само два поена заостатка – 60:59. Тада је важну тројку погодио Били Берон – 63:59. Међутим, Дубљевић је вратио истом мером, а потом погодио још једну – 63:65.

Велика борба је виђена у наставку. Чврста одбрана је чувала Звезду у егалу, али је константно мало недостајало да изабраници Драгана Шакоте преузму вођство. Међутим, великом борбом дошли су у ситуацију да шутирају за победу. Одговорност је преузео Лоренцо Браун и донео својој екипи победу.

Црвена звезда мтс – Валенсија 76:73 ( 17:19, 20:22, 23:10, 16:22)

Црвена звезда мтс: Кузмић, Човић, Браун 19 (6ас), Давидовац, Лазић 14, Фаје 4 (8ск), Берон 8, Кузмић 3, Гист 6, Џенкинс 9, Симанић 4, Оџо 9.

Претходни текстТријумф црвено-белих после пет сетова
Следећи текстШакота: Треба нам константа да бисмо изградили победнички карактер