Пораз црвено-белих од Реал Мадрида

30

Црвено-бели су у многоме испунили план. Успели су да успоре феноменалне бекове Реала, одиграли ратнички и борбено свих 40 минута, али су пали у последњој деоници када је искуство светских шампиона Серхиа Лјуља и Рудија Фернандеза дошло до изражаја.”Краљевски клуб” је последњи квартал добио резултатом 26:8 и у том периоду убацио чак седам тројки.

Понестало је тада снаге и свежине Црвеној звезди, а један од највећих разлога за то биле су повреде које су уочи утакмице од терена одвојиле Дејана Давидовца и Филипа Човића, што је уз раније повређеног Дерика Брауна било превише да се супротстави силном Реал Мадриду.

Најефикаснији актери у редовима црвено-белих били су Били Берон који је убацио 17 поена. Уз њега је двоцифрен био Лорензо Браун који је уз 14 поена придодао и шест скокова и пет асистенција.

Од почетка утакмице играло се у споријем ритму што је био и план изабраника Андрије Гавриловића. Међутим, игра у нападу није била на највишем нивоу у редовима црвено-белих. За пет минута игре постигли су само два поена па је упркос доброј одбрани противник имао пет поена предности – 2:7.

Гист је прекинуо серију Реала и покренуо екипу. Уследила је тројка Брауна, а убрзо је и Гист погодио за прво вођство – 9:7.

Међутим, трагала је Црвена звезда нападачки ритам и даље, а искуство противника је било значајно у коришћењу грешака. Реал је са три поена предности отишао на први одмор – 9:12.

Почетак друге деонице личио је и на почетак меча. Серија 10:3 ривала донела је Реалу прво двоцифрено вођство – 12:22. Важне поене постигао је тада Мо Фаје, а после добре одбране стигла је и прва тројка Били Берона из трећег покушаја – 17:22. Кузмић је приближио у следећем нападу црвено-беле на само три поена заостатка (19:23).

Ипак, Лапровитола је пронашао тројку из тешке позиције и одбио силовит налет изабраника Андрије Гавриловића. Након тројке преискусног Рудија Фернандеза Мадриђани су отишли на девет поена предности – 22:31. Међутим, Звезда није клонула! Уз подршку са трибина наставила је енергично да приступа сваком нападу. То се и исплатило када је Браун смањио вођство гостију полагањем у контри, а дворана је експлодирала када је Били Берон погодио нову тројку из веома тешке позиције – 27:31.

Иако је остало шест секунди до полувремена, било је то довољно за Серхиа Лјуља да погодио карактеристичан шут са једне ноге и повећа вођство екипе на полувремену – 27:33.

Трећа деоница је била у бржем ритму. Козер је предводио поентерски Реал у тим моментима, али су важне тројке погађали Добрић и Симанић и прекидали низове Мадриђана који би им донели значајнију предност. Након шест минута игре гости су имали пет поена предности (40:45), а онда је Симанић пронашао нову тројку која је потпуно примакла Звезду – 43:45. Лорензо Браун је са слободних бацање потпуно изједначио резултат – 45:45.

Није се дуго чекало до вођства Црвене звезде. Креирао је Браун, а егзекуција је била Мохамеда Фајеа који је тројком из угла у завршници трећег периода донео Звезди три поена предности – 50:47.

Почетак последњег квартала припао је Мадриђанима. Црвено-бели поново нису проналазили ритам у нападу и за готово четири минута игре постигли су само два поена што је омогућило гостима серију 14:2 и повратак на девет поена предности – 52:61.

Серију је прекинуо Берон, а онда је Лорензо Браун закуцао што је подигло публику на ноге – 56:61. Међутим, преискусни Лјуљ је везао четири поена, а онда још искуснији Руди Фернандез погодио нову тројку. Реал се на два и по минута пре краја одаљио на десет поена предности – 58:68.

Победник меча је тада чини се био решен, а Реал је погодио до краја још неколико тешких шутева.

Црвена звезда мтс – Реал Мадрид 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8:26)

Црвена звезда мтс: Кузмић 4, Л. Браун 14 (6ск, 5ас), Перпероглу, Ненадић 1, Лазић, Фаје 7, Берон 17 (4ск, 4ас), Добрић 5 (5ск), Гист 6 (5ск), Дженкинс, Симанић 6, Оџо.