Црвено-бели пали после продужетка у Тел Авиву

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Макабија након продужетка 84:69 (67:67) у утакмици 3.кола Евролиге. (24:13, 15:17, 16:17, 12:20, 17:2)

У препуној дворани „Менора Мивтачим“ најефикаснији код црвено-белих који су доживели други пораз у такмичењу, био је сјајни Стратос Перпероглу који је меч завршио са 20 поена. Црвено-бели су у драматичној завршници ухватили резултатски прикључак, имали и велику прилику да дођу до победе, али је тројку промашио Били Берон.

Сам почетак меча умногоме је одредио велики део даљег тока утакмице за црвено-беле( до 35.минута) у чијим редовима је на почетку утакмице било мало расположених појединаца. Домаћин је ношен бучном и свечарском атмосфером (у којој је каснио почетак утакмице због прославе рођендана водећег човека Макабија Шимона Мизрахија) у Тел Авиву повео са 17:2. Успели су да се консолидују колико толико кошаркаши Црвене звезде до полувремена без обзира на чињеницу да је ту било промашених зицера, чак 11 изгубљених лопти и пуно проблема са личним грешкама. Ипак захваљујући Перпероглуу, црвено-бели су отишли на велики одмор са заостатком од -9 (30:39).

Средином треће деонице и даље ношени одличном игром искусног грчког играча, црвено-бели су пришли и на 41:47, али је велики хендикеп у наставку била чињеница да је Мо Фаје зарадио пету личну грешку.

Почетком последње деонице, коју је домаћин отворио серијом 6-0, узвратила је Црвена звезда и поново пришла у 34.минуту на 55:63. У последњој деоници у нападу је Давидовац убацио неколико поена, а онда се пробудио Огњен Добрић и тројком и две двојке увео меч у напету и драматичну завршницу. Експресно су црвено-бели од минуса од 8 поена стигли до 66:67 у 39.минуту! Мајкл Оџо је реализовао једно слободно бацање и стигло се до изједначења!

Промашивали су за три поена Џенкинс и Нејт Волтерс, у последњих 30 секунди Црвена звезда је ушла са лоптом у поседу, промашио је и Берон за три поена, а својим промашајем такође за три поена Зусман је увео ову утакмицу у продужетак!!!

У продужетку се пробудио Скоти Вилбекин који је убацио тројку, па два слободна бацања и Макаби је повео 72:67, та серија одредила је исход утакмице, после поентирања Хантера и Волтерса било је великих 76:69 (два убачена слободна бацања Берона), црвено-белима је понестало снаге за још један прикључак, чиме су бодови остали у Тел Авиву.

И поред пораза црвено-бели су показали на врућем терену да имају карактер и начин да се врате у утакмицу у којој је недостајало мало среће да дођу до великог брејка.

КК Црвена звезда мтс: Д.Браун, Човић 6, Л Браун, Перпероглу 18, Давидовац 7, Лазић 2, Фаје 7, Берон 8, Добрић 10, Гист 2, Џенкинс, Оџо 3.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс дочекује Барселону у четвртак 24.10. у дворани 2Александар Николић“.

Пре тога црвено-бели путују у Ново Место где их у недељу очекује меч 3.кола АБА лиге са Крком (18 часова).

Претходни текстЈуниори сјајном игром освојили турнир у Израелу
Следећи текстРаковица – Црвена звезда 24:38 (14:20)