Звезди онемогућен улазак на Косово и Метохију

36

Утакмица шеснаестине финале Купа Србије између Трепче и Црвене звезде требало је да буде одиграна данас од 14 часова у Косовској Митровици. Међутим, нашем клубу је био онемогућен улазак на Косову и Метохију.

Дошли смо да одиграмо утакмицу, да играмо фудбал и да се бавимо спортом, међутим то нам је забрањено. И поред препоруке ФИФЕ да се утакмица између Трепче и Црвене звезде одигра у Косовској Митровици, институције са Косова су се оглушиле о тај савет. Кад смо пришли граничном прелазу, дошла је косовска полиција и рекли су да нам је забрањено да уђемо на територију Косова. На моје питање због чега, рекли су да је то одлука владе Косова и нису нам дали додатно објашњење. Хтели смо да будемо спортисти, да направимо празник фудбала за наш народ у јужној српској покрајини, међутим, то нам је онемогућено. Жао ми је што је народ остао ускраћен за спортски догађај. Вероватно ће се утакмица одиграти сутра, видећемо где тачно – истиче Терзић и додаје:

Косовске институције су показале да је све оно што они раде фарса и да је њихово позивање на раздвајање спорта и политике, на основу чега су тражили учлањење у ФИФУ и УЕФУ, само лаж. Долазиле су разне информације, али наше је било да дођемо и одиграмо утакмицу. Добили смо допис од ФИФЕ где су они препоручили Фудбалском савезу Косова да се утакмица одигра у Косовској Митровици. Ништа ми нисмо тражили другачије од уобичајног, јер Трепча своје утакмице игра у Косовској Митровици и не постоји разлог због чега се данашња утакмица није одиграла тамо. Добили смо подршку ФИФЕ и све оно што смо могли да чујемо претходних дана у косовским медијима је лаж. Причали су да хоћемо да дођемо овде мимо одлука ФИФЕ и УЕФЕ, што није тачно, зато смо објавили документ који смо добили од највише светске организације.

Генерални директор нашег клуба, похвалио је навијаче који су дошли у великом броју да прате Црвену звезду на Косову, али и све црвено-беле присталице из јужне српске покрајине.

Поносан сам на наше навијаче, показали су да је Црвена звезда Србија и да, где год има српског народа, навијачи нашег клуба су ту. Ово је дипломатска победа Србије, Фудбалског савеза наше земље и Црвене звезде – подвукао је Терзић.