Звездин ПВО

43

Квалификације у Лиги шампиона наш тим је успешно завршио проласком у групну фазу. Иако је централна фигура капитен Марко Марин, који је најбољи асистент у квалификацијама, наш дефанзивни блок одрадио је сјајан посао, а као кључни играч истакао се Немања Милуновић.

Милуновић је после Борјана провео највише минута на терену што говори и о константости добрих игара нашег штопера. Од стаменог штопера Црвене звезде кретали су напади наше екипе, а томе сведочи податак да је од укупно 481 паса имао успешних 422, или у просеку 88 одсто тачних додавања.

Снагу Немање Милуновића осетили су противнички нападачи и у дуелима. Од укупно 122 дуела, дефанзивац Звезде добио је 84, а то је у просеку 69 одсто добијених дуела.

Још један параметар у којем се Милуновић истакао јесу ваздушни дуели. Високи штопер био је права против ваздушна обрана нашег тима и непремостива препрека за противничке нападаче. Он је од укупно 79 ваздушних дуела успешан био у 60, што је у процентима 76 одсто. Иако је у досадашњим противницима било доста високих и јаких нападача, Милуновић је са својих 193 центиметара успео да неутралише противничке покушаје.

Рођени Чачанин користио је висину и у нападу нашег тима. Када је Црвена звезда имала прилику да угрози гол из корнера, главна мета центаршутева био је Немања Милуновић. Шест пута су Звездини креативци пробали да упосле Милуновића, који је пет пута и упутио ударац ка голу противника.

Следе окршаји у Лиги шампиона и наставак борбе за титулу у Суперлиги Србије, нема сумње да ће Милуновић бити још бољи, како у дефанзиви тако и у нападу, где пре свега својом снагом и висином доминира у шеснаестерцу.

Претходни текстЗвездини „класици“ против Бајерна
Следећи текстРаспоред утакмица млађих категорија