Дегенек: Вратило нам се заслужено

32

Друго узастопно лето у Звезди Милошу Дегенеку ће остати у лепом сећању по још једној избореној европској јесени, а после елиминације Копенхагена након једанаестераца (7:8) у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, поуздани штопер је уз лавину емоција сумирао утиске.

Тешка утакмица, коју смо почели на прави начин. Примили смо гол из ситуације у којој нисмо морали. Као и у првој утакмици играчи Копенхагена су држали лопту у свом поседу, али нису имали много шутева у оквир гола. Битно је да смо се борили и прошли, иако смо играли са играчем мање скоро 70 минута. Као што тренер Владан Милојевић каже „Онај горе је велики, он све види“. Вратило нам се оно што смо заслужили – рекао је Дегенек.

Црвено бели су после 11 серија једанаестераца савладали шампиона Данске. Занимљиво је да су наши играчо први пут су учествовали у пенал рулету у европском такмичењу још од 2012. године и меча против Омоније.

– Било је напето, али веровали смо после сваке серије у себе, Борјана и онога ко изводи пенал. Неопходно је поседовати одређену количину храбрости па извести пенал пред њиховим навијачима, независно од тога да ли постигнеш гол или не. Зближили смо се после ове утакмице, као породица. Схватили смо шта значи играти овако битне утакмице, шта значи пролаз и шта значи не предати се. Не знам да ли сам играо неизвеснију утакмицу у каријери.

Током периода између две утакмице играчи Копенхагена покушавали су да игру пренесу ван фудбалског терена изјвама које су могле да се окарактеришу и као провокације.

Потценили су нас. Рекао сам прошле недеље да ко се последњи смеје, најслађе се смеје. Испоставило се као тачно. Нису знали ко смо, шта смо и која је наша животна прича. Наше судбине нису као њихове, прошли смо кроз ратове и бомбардовања. Увек смо знали да када је неопходно изнесемо ствари на сто и покажемо ко смо и шта смо – изјавио је Дегенек и додао:

Хвала навијачима што су дошли у великом броју. Били су гласнији од њихових 25.000.

Претходни текстМилојевић: Победа за навијаче и Србију
Следећи текстМркела: Огроман успех