Освојили смо рекордан број бодова

66

Црвена звезда је победом над Напретком (3:0) ставила тачку на успешну првенствену трку у којој је одбранила шампионски трон и остварила рекордан проценат успешности.

Освајањем целог плена у сусрету са Крушевљанима изабраници Владана Милојевића су стигли до 33. суперлигашке победе ове сезоне. Уз 33 тријумфа, нови-стари шампион Србије уписао је и три ремија чиме је стигао до импресивна 102 бода, колико би имао да се нису делили бодови после 30 одиграних кола.

Управо победом на спуштању суперлигашке завесе, црвено-бели су оборили прошлогодишњи рекорд кад су остварили 32 тријумфа и четири ремија у 37 кола, колико су и сада одиграли.

Сјајна генерација је на овај начин наставила да исписује златне странице клупске историје уз учинак од освојених чак 91,9% бодова.

Премијерну сезону од увођења плеј-офа и плеј-аута Црвена звезда је завршила са 30 победа, пет ремија и два пораза. Наредне је уз исто победа имала један реми мање, а три пута је остала празних шака. Уследио је период под командном палицом Владана Милојевића и две сезоне у којима је, без поделе бодова, освајан троцифрен број бодова. У две шампионске сезоне клуб из Љутице Богдана је освојио 202 од 222 бода, што представља учинковитост од 90,9%.

Плод сјајних игара управо је одбрањена титула, а прилику да заокруже низ успеха фудбалери Црвене звезде ће имати у четвртак од 19 часова на свом стадиону у финалу Купа Србије.