ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И НОВА ТИТУЛА

100

Кошаркаши Црвене звезде мтс још једном су потврдили да су најбоља екипа у региону. Црвено-бели су у мајсторици плејофа АБА лиге савладали веома убедљиво Будућност резултатом 97:54.

ДОМИНАЦИЈА!

Тако бисмо у једној речи могли да опишемо издање црвено-белих у мајсторици финала плејофа АБА лиге. Један меч одлучивао је о трофеју и путнику у Евролигу, а Црвена звезда је засијала пуним сјајем. Препуна дворана ’’Александар Николић’’ имала је прилику да види 40 минута апсолутне доминације на терену где је све ишло у корист црвено-белих. На крају, трофеј је отишао у праве руке, капитенске Бранка Лазића који је поново командовао гранитном одбраном.

Семафор је по последњем звуку сирене говорио 97:54 и то је значило да је прстење поново на рукама играча Црвене звезде мтс.

И од првог минута у одбрани је био кључ. Гости су трагали за решењем, али њега није било. У првој четвртини своје минијатуре су имали Филип Човић и Бранко Лазић, а Будућност постигла свега 13 поена укључујући тројку уз звук сирене.

Друга деоница донела је игру црвено-белих која ће се дуго препричавати. Искусни интернационалци Будућности нису могли да нађу решење, за десет минута су постигли свега 8 поена, а на другој страни су се смењивали расположени нападачи. Бриљирао је Кеј Си Риверс, Бориша Симанић је имао потезе којих се не би стидео ни НБА Топ 10, а када је Риверс у завршници деонице погодио било је чак 25 разлике 46:21.

Иако звучи по мало нереално, чинило се да се мајсторица финала одлучила у првом полувремену, али је Звезда задржала потребну озбиљност. Разиграо се у тим моментима и Били Берон и креирао огромних ’’плус 38’’ половином трећег периода – 65:27.

Карневалска атмосфера у дворани ’’Александар Николић’’ могла је да почне. Историја се исписавала, а препуна дворана уживала. Са потпуним правом јер су изабраници Милана Томића пружили вече за незаборав.

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17)

Црвена звезда мтс: Човић 9 (9ас), Кешељ 3, Давидовац 11 (5ск), Ненадић, Лазић 5, Фаје 10 (5ск), Берон 7 (5ас), Добрић 6 (5ск), Симанић 10 (5ск), Риверс 21 (6ск), Цирбес 5, Оџо 10 (6ск).

Претходни текстБрејк Звезде на почетку финалне серије!
Следећи текстТомић: Памтићемо ово целог живота