Томић и Давидовац: Енергија са трибина и концентрација на терену

70

На конференцији за медије пре почетка финалне серије плејофа АБА лиге говорили су тренер Црвене звезде мтс Милан Томић и првотимац Дејан Давидовац.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак од 19 часова започињу борбу за трофеј АБА лиге. Улог је велики, а ривал веома искусан састав Будућности. Међутим, партије у регуларном делу сезоне и фантастичан учинак од 21-1 довољно даје разлога за оптимизам. Он је још већи ако погледамо последњу одиграну утакмицу црвено-белих и величанствену победу у ’’мајсторици’’ полуфинала против Партизана.

Тада, баш као и што ће бити сутра, велики фактор били су навијачи. Овим путем истичемо да су све карте распродате па је јасно да ће Црвена звезда поново имати феноменалну подршку.

КК Црвена звезда мтс овим путем апелује на све навијаче да дођу раније. Капије дворане ’’Александар Николић’’ отварају се два сата пре почетка, односно од 17 часова. Контроле приласку хали, као и на самим улазима биће веома ригорозне. Још једном подсећамо да према пропозицијама АБА лиге, односно члану 41.3 улазак гостујућим навијачима, било то организовано или самоиницијативно, неће бити омогућен.

Подршку навијача потенцирао је и Дејан Давидовац, првотимац Црвене звезде мтс који је говорио о финалној плејоф серији АБА лиге:

Очекује нас једна изузетно тешка серија против екипе Будућности која је евролигашка екипа. Имају изванредне појединце и током ове сезоне су имали доста осцилација, али су дошли до финала АБА лиге што је вероватно и био њихов циљ. Имали смо пет, шест дана да се спремимо. Дочекујемо их спремни на нашем терену, пред нашим навијачима. Зато смо се борили и уз њихову помоћ даћемо све од себе – истакао је у уводном излагању првотимац Црвене звезде мтс.

На питање да упореди ову серију са прошлогодишњу серију са овом, Давидовац је рекао:

Мислим да серија неће бити иста. Мислим да нам је потребно да будемо концентрисани током читаве утакмице. Жеље, воље и енергије мислим да нам неће недостајете јер играмо пред нашим навијачима, потребна је концентрација…

… и дисциплина– додао је Томић.

Новинари су упитали Давидовца и да прокоментарише са ове дистанце серију против Партизана:

Одиграли смо доста утакмица на једну лопту са Партизаном, а последњу смо одиграли сјајно. Имали смо неке грешке, што није толико лоше јер заиста мислимо да можемо још боље – истакао је Давидовац.

Тренер Црвене звезде мтс истакао је у први план искуство ривала, о чему довољно говори и само поглед на ростер Будућности који је пун прекаљених асова са НБА и евролигашким искуством.

Играмо против искусне екипе. Сигурно да имају и искуство и квалитет. Ми смо спремни за ову финалну серију и што је најбитније је да смо ушли у финале, али ту наш посао није завршен. Посао ће бити завршен када узмемо АБА лигу јер како сам већ говорио Звездино место је да буде у Евролиги – застао је Томић, а онда додао:

Веома сам радостан што су карте распродате и што ће бити поново пуна хала. За то смо се борили целе сезоне, увек кажем да су они наш шести играч и очекујем да нам помогну да дођемо до прве победе сутра – рекао је стратег црвено-белих.

Питање које је уследило било је – које су предности Црвене звезде:

Сигурно да није време да улазимо у кошаркашке и тренерске детаље. Морамо да имамо енергију на терену, концентрацију и дисциплину. То ће нам бити највећа предност ако остваримо та три циља – рекао је тренер Црвене звезде.

Један од присутних новинара питао је Томића да прокоментарише позитивне коментаре о играма Филипа Човића које су дошле од тренера Будућности Јасмина Репеше и то уз констатацију да су игре плејмејкера црвено-белих помало неочекиване:

Кажете неочекивано. Мислим да није. Он је одиграо феноменално током читаве сезоне. Не знам шта да вам одговорим… Гледам Црвену звезду као тим и само тако можемо да добијамо утакмице и освојимо АБА лигу – рекао је Томић.

Наредно питање било је о учинку Немање Гордића у последњих неколико недеља.

Гордић је један од играча који зна да игра овакве утакмице и има искуство и квалитет. Али, није само он. То је тим који има играче из НБА лиге, Евролиге… И индивидуално и тимски је потребно зауставити их – рекао је Томић.

А, ко је фаворит?

То сте питали и у прошлости. Не живим у прошлости, а то што смо ми добили Будућност три пута је замка. Они имају другог тренера, другачији су тим… Ко је фаворит? Ми имамо домаћи терен, треба да се боримо да га сачувамо и да на крају сачувамо домаћи терен. Свакако, боље када се побеђује него када се губи – рекао је стратег црвено-белих.

Здравствено страње Џоа Регланда?

Његов опоравак иде на боље. Неће играти против Будућности сутра, а покушаћемо све да урадимо да буде спреман за следећу утакмицу. Када ће то бити не могу да кажем у овом тренутку. Сви остали у тиму су здрави и немамо никаквих проблема – закључио је Милан Томић.

Претходни текстИза југа Маракане – Нови трофеји
Следећи текстЦрвено-беле повеле у финалној серији