Победа за наставак импресивних низова

48

Фудбалери Црвене звезде наставиће шампионску трку дуелом са Војводином заказаним за 16. фебруар од 16 часова, а победа би, осим новог корака ка одбрани титуле, представљала и наставак сјајне традиције на почетку пролећне сезоне.

Црвено-бели гостовање Новосађана дочекују са феноменалним низом од 36 утакмица без пораза у првенственим мечевима на отварању године, а импресивни учинак почео је давне 1983. године против Сарајева.

Реми (1:1) на том гостовању један је од седам нерешених исхода у претходних 36 пролећних премијера, док су преосталих 29 сусрета припали нашим фудбалерима.

Шампиони Србије, у поменутом периоду, само једном су отворили годину утакмицом против Војводине и то 1991. кад је после 90 минута резултат био 1:1, али су пенали донели славље нашем клубу (5:4).

Низ успеха на премијерама није једини који ће црвено-бели покушати да наставе, јер би евентуална победа представљала осмо узастопно славље у сусретима са Војводином, али и одржање стопроцентног учинка у Љутице Богдана кад су овосезонски дуели у Суперлиги у питању.

Додатни повод за што већу подршку звездаша вољеном клубу свакако је податак да су црвено-бели на домаћој позорници непоражени на чак 46 последњих дуела, а на исто толико утакмица постигли су бар један гол.

Субота, 16 часова, дођите на Маракану и подржите пулене Владана Милојевића на пролећној премијери.

Претходни текстМилуновић: Жељно ишчекујем деби
Следећи текстЗвездине даме максималне у дербију против Визуре