Прилика за реванш, Валенсија у Београду

71

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у среду од 19 часова екипе Валенсије у утакмици 4.кола Г групе Еврокупа.

Меч са некадашњим освајачем Еврокупа и једним од најбољих шпанских клубова, има резултатски императив за црвено-беле, јер би се победом у потпуности вратили у борбу за пролазак у четвртфинале овог такмичења.

Црвена звезда мтс ће играти и ову утакмицу без Бранка Лазића, а управо чврста одбрана, агресивност уз сјајну атмосферу на трибинама, могу да буду превага у овој врло важној утакмици за црвено-беле. У првом сусрету две екипе пре 7 дана, Валенсија је управо одличном нападачком игром (22 асистенције и само 3 изгубљене лопте) дошли до убедљиве победе 92:76. Међутим, нови меч игра се у дворани „Александар Николић“ где су пред пуним трибинама већ побеђиване екипе Галатасараја, Лиможа…

Тренер Милан Томић:
Још пре неколико дана најавио сам да идемо корак по корак, и да би био презадовољан и победом од једног поена разлике над екипом Валенсије. Шпански тим, у то смо се још једном уверили и у првој утакмици, је група кошаркаша евролигашког квалитета, која кажњава сваки „празан ход“ у игри, попут оног од пар минута у трећој четвртини у Валенсији. Зато ћу морати да се поновим и пред наш меч у Београду – само чврста, ангажована игра, без икаквих падова концентрације може да нам донесе резултат. Додатни импулс и енергија свакако би биле пуне трибине, јер сваки пут када смо играли у пуној дворани пред нашим навијачима, екипа је реаговала са додатном енергијом на паркету. Морамо да будемо мудри, да исправим неке грешке из прве утакмице и дођемо до победе, која би нам омогућила да наставимо да се боримо у групи и зависимо од наше игре и наших резултата.

Огњен Добрић:
Очекује нас нови дуел са Валенсијом, изванредном екипом, која има евролигашки квалитет. Одиграли су пре 7 дана одличну утакмицу у нападу, јер нисмо урадили оно на чему на чему тренер инсистира , а то је чврста игра у одбрани, агресивност, и без падова концентрације. Овако добра екипа са којом играмо, знала је то да казни у Шпанији, чак и нереално великом разликом. Нас занима само победа, поеном или два, није важно. Оно што јесте важно је да наши навијачи препознају да је ово изузетно битна утакмица за нас. Када играте пред пуним трибинама у дворани „Александар Николић“ нама много значи, а много утиче и на ривала. Зато позивам наше навијаче да дођу и помогну нам да дођемо до важне победе, која нас доводи у позицију да сами зависимо од својих резултата. Идемо корак по корак, први и најважнији је утакмица са Валенсијом – рекао је Огњен Добрић.

Карте за овај меч пуштене су у продају још претходног четвртка, а клуб позива све навијаче да дођу раније у дворану (капије се отварају у 16.30 часова) због нових процедура око регистрације карата, али и детаљних претреса на уласку у дворану „Александар Николић“.

На табели групе Г, Валенсија води скоро 3-0, Уникаха је друга са скором 2-1, Црвена звезда мтс је трећа са 1-2, Лимож има 0-3.

Претходни текстИгра на два гола пред први меч у 2019.
Следећи текстФељтон о Шекију (XII) – Брак