Грејање терена од данас у функцији

43

Лепе вести за све звездаше стижу из Љутице Богдана као повод више да сутра, у недељу од 18 часова, против Вождовца подрже свој тим на новом степенику ка одбрани шампионске круне.

Утакмица са градским ривалом ће ући у историју као прва на којој је функционисао систем за грејање терена, а корак ка елитним светским клубовима додатни је разлог да црвено-бела публика подржи изабранике Владана Милојевић у сусрету 18. кола Суперлиге.

Овим кораком наш клуб је врхунски фудбал и задовољство публике подигао на виши ниво. Залеђени терен и уклањање снежног покривача постају прошлост, а што је најважније подизањем услова за игру на највиши ниво додатно је смањена могућност повреда играча.

Уочи историјског меча утиске је сумирао директор стадиона Мики Ћоровић.

Данас је систем пуштен у рад и радиће све до утакмице са Пари Сен Жерменом, а почетак грејања практично ће бити обележен сусретом против Вождовца. Звезда никад више неће играти на залеђеном терену или подлози прекривеној снегом. Може се рећи да је почела најављивана историја – рекао је Ћоровић.

Видно задовољан реализованим пројектом директор стадиона „Рајко Митић“ кроз шалу је истакао да грејање неће бити повод за евентуално симулирање повреда и објаснио детаље функционисања.

До минус 15 степени терен се греје до два степена Целзијуса, а на температурама од осам или више степени систем се искључује. Топлији терен пробудиће и вегетацију, па ћемо са знатно бољом подлогом дочекати пролеће – истакао је Ћоровић.