Посетите Звездин музеј у Ноћи музеја

70

Најпосећенија манифестација у области културе, која се на популаран начин бави музејима и културном баштином, ове године се одржава 14. пут. Ноћ музеја је уједно део Европске Ноћи музеја чијој се иницијативи Србија прикључила 2006. године.

Ноћ музеја представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд. Прва Ноћ музеја, одржана у пет београдских музеја и галерија, успела је да анимира више од 4.000 посетилаца, док је за четрнаест година тај број нарастао на невероватних 500.000 улазака у музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије.

Ноћ музеја 2018. биће одржаа 19. маја, од 17,00 до 01,00. Међу многобројним атрактивним музејима у Београду и Србији, још једном се налази и највећи спортски музеј на Балкану — музеј ФК Црвена звезда.

Тема овогодишње Ноћи музеја у нашем музеју биће европска сезона Црвене звезде у сезони 1957/58. У музеју ће бити изложене архивске фотографије, текстови и новински исечци који сведоче о утакмицама које је Црвена звезда одиграла у Европи те сезоне, рачунајући наравно и двомеч против Манчестер Јунајтеда, као и саму минхенску трагедију. Мотив за ову тему је свакако тај што се ове године обележава 60 година од тог трагичног догађаја.

Искористите прилику и посетите најбогатији спортски музеј на овим просторима. Улазнице за Ноћ музеја по цени од 450 рсд могу се купити на свим Евентим продајним местима.

Претходни текстУ среду два директна преноса фудбалских утакмица
Следећи текстЦрвена звезда са пол позиције стартује у плеј-офу