Бранко Лазић: Борбом и уз навијаче до победе

49

Кошаркаши Црвене звезде мтс у четвртак од 18,45 дочекују Валенсију у утакмици 26. кола Евролиге. Пред меч са шпанским представником своја очекивања изнели тренер Алимпијевић и капитен Бранко Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак екипу Валенсије у утакмици 26. кола Евролиге.

Црвено-белима ће меч са шпанским клубом бити први у серији врло важних и тешких утакмица које следе у наредних 10 дана (Валенсија, Морнар, Панатинаикос, Фенербахче, Морнар у Бару)…

Наранџасти из Валенсије су побеђени током децембра у Шпанији, али од првог дуела шпански представник је у много бољој форми:

Након серије пораза, њих чак 10 у првом делу сезоне, у другој половини евролигашке сезоне, екипа Валенсије је заиграла много боље, имају скор 6-5 уз велике победе над ЦСКА, Барселоном,Химкијем… разлог је повећан број играча у ротацији. Валенсија сада игра буквално са свих 12 играча у свом саставу: Грин, Дубљевић, искусни Сан Еметерио, сви дају огроман допринос. Као што сам рекао и после Цибоне, ми на првом месту желимо својим приступом да се боримо за наше навијаче, сада нам долази убедљиво најважнији део сезоне, и желимо да их добром игром против Валенсије „позовемо“ да испуне дворану и против Морнара у АБА лиги – рекао је тренер црвено-белих и додао да Немање Дангубића неће бити ипак у тиму, ни у четвртак:

Накнадним прегледима, утврђено је да Немања ипак мора да прескочи и ову утакмицу, као и прву утакмицу полуфинала АБА лиге – рекао је Алимпијевић.

Капитен Бранко Лазић:

Очекује нас меч са добром екипом, која је знатн подигла форму у последње време, и забележила победе против великих тимова у Евролиги. Знамо да ће бити тешко, уосталом у Евролиги нема лаке утакмице, али наше је да се боримо, и да на тај начин тражимо пут до победе, која би била изванредан увод у завршницу АБА лиге. Подршка навијача нам је преко потребна, јер се много пута показало да нам заиста доносе предност домаћег терена – рекао је Лазић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Валенсија игра се у четвртак од 18,45 часова у дворани „Александар Николић“. Капије хале биће отворене два сата раније.

Претходни текстЗвезда је на Ф4 WABA лиге!
Следећи текстМачва – Црвена звезда 0:0 (5:4, пенали)