Ускоро нови терени иза југа

128

Добре вести пре свега за све Звездине дечаке, чланове Омладинске школе нашег клуба.

Радови иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић полако се приводе крају. Подсетимо, летос је почела реконструкција свих помоћних терена иза југа, на којима тренирају и своје утакмице играју Звездини дечаци. Такође, у току је и изградња трећег, потпуно новог терена на којем ће своје утакмице играти омладинци нашег клуба, а подлога ће бити сачињена од природне траве.

И док ће се на завршетак изградње новог терена причекати још неко време, обнова постојећих терена приводи се крају. Очекује се да терени буду комплетно завршени и отворени у првој половини децембра.

Извођач радова иза југа је фирма „Lastesaro d.o.o.“ из Београда која је уједно и партнер фирме „Domo Sports Grass“ за регион.

Радови се налазе у самој завршници. Вештачка трава која ће од сада покривати ове терене је производ фирме „Домоспортс грас“ из Белгије која производи чак осам милиона квадрата траве годишње. Трава је најновије технологије, дебљине влакана 400 микрона, висине шест центиметара. Испуњена је кварцним песком и гуминим гранулатом — рекао је Миодраг Стајић, оснивач фирме „Ластесаро“ и човек под чијим се будним оком изводи реновирање теренâ.

Површина од 16.500 квадратних метара инсталирана је као једна целина. Пружа одличне перформансе, осећај је веома сличан игрању на природној трави. Цео процес инсталације траве трајао је око три недеље, а као потврда квалитета биће урађен и тест овлашћене ФИФА лабораторије, како бисмо добили највећи сертификат „FIFA quality pro“. Посебно је занимљиво и то што је трава двобојна, и то је својеврсни уникат када су наши простори у питању — открио је Стајић.

Наредног пролећа биће велико задовољство гледати млађе категорије Црвене звезде како играју своје утакмице на потпуно новим теренима, а још и веће задовољство биће самим дечацима који ће моћи да тренирају у одличним условима.

Терени иза јужне трибине нашег стадиона већ су добили рефлекторе, што је још једна велика новина.

Претходни текстАлександар Владисављев нови тренер Црвене звезде
Следећи текстДвострука победа Црвене звезде у дербију штафета