Човић: Важно је да нас разумеју искрени Звездаши

76

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић обратио се медијима у Београдској Арени након тренинга црвено-белих првотимаца. Председник клуба са Малог Калемегдана био је у потпуности на располагању за сва питања припадника ’’седме силе’’, а питања и одговоре преносимо у целости.

Можда специфична ситуација у којој се Црвена звезда нашла на почетку нове сезоне. Два везана пораза у АБА лиги што се није догодило две године и већ су почеле одређене спекулације?

На почетак сезоне гледам сасвим нормално. Већ смо рекли да смо почели нови циклус, а на његов почетак гледам као на почетак претходног циклуса. Ко жели да схвати то, он схвата, а увек ће постојати људи који мисле да то може на различите начине и то је њихово право. Немамо никакву нервозу, лига иде даље, имамо још 17 кола у АБА лиги, а у Евролиги још 27. Ово је нови тим, потребно је одређено време и стрпљење. Треба да истрпимо нови стручни штаб, као што смо истрпили и прошли.

Поменули сте нови стручни штаб? Како Вам он изгледа на почетку сезоне?

Црвена звезда је одиграла изванредно све три утакмице у Евролиги. У АБА лиги је могло и боље, али морамо имати у виду убитачан темпо. Тренинзи су добри, стручни штаб ради добар посао на њима, колико стиже да тренира јер је екипа је више била у путу него у салама.

Да ли је ово коначан ростер или ће бити неких промена?

Тим је направљен из аспекта финансија, апропо свих прича да је Звезда државни пројекат. И за овај тим морамо да се веома напрегнемо да буџет буде у потпуности затворен. Тим никада није коначан када имате могућност да имате 20 играча у ростеру, ми их тренутно имамо 15. Полако, нигде не журимо. Знам да би многи волели да виде ’’овог или оног’’, а када њих питате да ли су купили карту они то никада нису радили. Колико купујемо карте за те појединце… Нисам незадовољан нашим навијачима и публиком, они пуне дворане и купују карте. Најважније је да нас разумеју они који су искрено везани за Црвену звезду. Против Жалгириса смо одиграли на једну лопту и Звезда се није обрукала ниједном што посебно радује, а поготово радује победа над Барселоном. Биле су приче пред Жалгирис да ће нас разбити 20 разлике, слично је било и за Химки, 30 и више… Сећам се ја утакмица када смо губили од Химкија и више од 30. Све је то нормално, екипа је млада и са нових 12 играча. Не причам у смислу алибија, играћемо и са младима и са старима, играћемо са оним што имамо. Постоји одређени ниво потцењивања, огромног рада и труда свега урађеног од 2011. до данас и шта је све било потребно да Звезда дође на данашњи ниво. Као да поједини људи покушавају да се бране од наметнуте тезе у медијима да смо обезбедили Фајнал фор у Београду и да ће држава дати ко зна које паре… Сматрам да било који клуб у Србији који учествује у Евролиги треба да добије средства да покуша да се домогне Фајнал фора у Београду. Овај састав ће радити и трудити се да направимо што је могуће бољи резултат. Прогнозе су биле такве да ћемо ове године остварити једну победу у Евролиги, а ја такве прогнозе волим јер не можемо да разочарамо.

Појавили су се одређеним медијима натписи о доласку Рајта и одласку Кешеља, колико има истине у томе?

То су писања без одговорности. Каква је одговорност оних што су селили Рајта у Звезду, а он отишао у Бамберг? Хоће ли се они извинити? Хоће ли рећи да су писали напамет или да су само желели да подигну тираж? Лично бих волео да се тираж више не диже дезинформацијама и полуинформацијама у било којој области па наравно и о спорту. Марко Кешељ уредно тренира, да ли ће играти сваку утакмицу? Како знам правила нису промењена, 12 њих се скида. Волео бих само да на три играча који се не скидају не утичу повреде као што је то био случај са Немањом Дангубићем. На стручном штабу је да одлучи којих 12 ће играти утакмицу и колика ће бити минутажа играча.

Ових дана су се појавили на друштвеним мрежама одређени документи о финансијском извештају Црвене звезде?

Документи који су се појавили на друштвеним мрежама представљају бајату вест и то је вест која је пуштена од наших комшија. Комшије се очигледно баве интересантним стварима. Ништа у Звезди није било сакривено и то показује кроз који процес Црвена звезда пролази од 2011. године. Наши финансијски и књиговођствени извештаји су апсолутно тачни. Они морају да буду потврђени од наше ревизије и Евролигине ревизије која неће опростити. То нису времена некадашње Евролиге када сте могли да забашурите карте и правдате многа средства, средствима из љубави. Видео сам и други документ који је црно-беле боје, а колико се ја разумем није ми јасно да прикаже губитак од 32 милиона динара, а да само бившем тренеру дугује 600 хиљада евра. Ипак, не бих се бавио тиме.

Претходни текстВуковић: Испред нас је најтежа утакмица
Следећи текстГобељић: У најјачем саставу на Земун