Алимпијевић: Има много потенцијала за напредак

88

Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић и плејмејкер Тејлор Рочести говорили су након победе над Морнаром из Бара у 1. колу АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс започели су нову сезону сигурном победом у 1. колу АБА лиге. Црвено-бели су савладали Морнар из Бара резултатом 88:77 и на најбољи могући начин се представили навијачима.

На конференцији за медије након утакмице говорио је Тејлор Рочести:

Срећни смо што смо победили. Много смо научили на припремама, тек се уигравамо, а добро је учити на победама. Морамо да растемо као тим и да наставимо да напредујемо и да будемо концентрисани – истакао је Звездин плејмејкер, а потом додао:

Сјајна група играча, сви су гладни учења и такмичарски настројени. Радујем се што сам део победничке екипе, посебно пред навијачима какви су у Београду. Знам шта може ова публика и да ће бити све боље – морамо да играмо чврсто и да заслужимо подршку публике – рекао је Рочести који је меч завршио са 17 поена и седам асистенција.

Реч је преузео тренер црвено-белих Душан Алимпијевић који је анализирао свој први званични меч на клупи Црвене звезде мтс.

Показали смо два лица у два полувремена. У наставку смо задржали дозу озбиљности, али утакмица је била кривудава линија, таква ће бити и сезона са 11 нових играча. Победили смо лакше него што се очекује на старту сезоне, али не треба да будемо нешто пресрећни, имамо много потенцијала за тимски и индивидуални напредак – истакао је стратег Звезде и затим наставио:

Прва утакмица увек носи дозу тензије, али прво полувреме је било одлично. Не смемо да допустимо офанзивни скок, имали смо понекад и лежеран приступ у нападу, причали смо и у свлачионици. Добрић је могао данас да игра, али водили смо се тиме да играју они који су играли све време. Мислим да је Лазаревић искористио минутаźу, прави је ратник, добио је и ударац, али добро је и биће у саставу за Мегу – рекао је Алимпијевић.

Тренер Црвене звезде мтс упитан је да прокоментарише стање са играчима који нису били данас у ростеру.

Антић ме одушевљава приступом и понашањем, морамо да водимо рачуна да уђе у правом тренутку. Добили смо квалтет са њиме на тренингу, само још мало физички да се спреми. Лазићева повреда је у потпуности санирана, врло брзо ће бити у тиму, само физички да се подигне. Добрић је могао данас да игра, али водили смо се тиме да играју они који су играли све време – изнео је добре вести Душан Алимпијевић.

Црвена звезда мтс и 2. коло АБА лиге игра на домаћем паркету. У среду са почетком од 21 час, црвено-бели ће у дворани ’’Александар Николић’’ дочекати Мега Бемакс.

Претходни текстЗвезда сигурна на почетку нове сезоне
Следећи текстЈуниорима Звезде трофеј Београда