Звезда сигурна на почетку нове сезоне

89

Кошаркаши Црвене звезде мтс започели су сезону победом у 1. колу АБА лиге. Црвено-бели су савладали Морнар из Бара резултатом – 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27).

Почела је нова сезона, а задржана је стара навика да се победом отвара сезона у АБА лиги. Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекали су у првом колу регионалног такмичења Морнар из Бара и славили резултатом 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27).

Црвено-бели су успешно контролисали читав ток утакмице. Снажна одбрана давала је печат игри изабраника Душана Алимпијевића, шут је ’’слушао’’, а муњевити контранапади доносили су лаке поене. Публика у дворани ’’Александар Николић’’ награђивала је аплаузом црвено-беле кошаркаше и то са разлогом јер борбеност и жеља на отварању нове сезоне нису изостале.

Требало би истаћи да за Црвену звезду мтс у мечу против Морнара из Бара нису наступали још увек недовољно опорављени капитен Бранко Лазић и Огњен Добрић, као и Перо Антић који је био у ростеру, али као последње појачање још увек није у потпуности спреман за такмичарске изазове.

До прве победе у сезони Звезду су предводили Матиас Лесор са 22 поена (индекс 30) и Тејлор Рочести који је меч завршио са 17 кошева и седам асистенција.

Ауторитативним закуцавањима Матиас Лесор је отворио нову сезону Црвене звезде мтс. Публика је већ загрејала дланове, а Тејлор Рочести се надовезао са карактеристичним поенима са полудистанце и Звезда је водила 11:4.

Снажна одбрана давала је печат на игру изабраника Душана Алимпијевића. Морнар је био приморан да по истеку времена покушава да дође до поена, а то се одразило на резултат. На крају прве деонице Звезда је имала седам поена предности – 19:12.

Гости су покушали да се врате у игру шутем за три поена, али су црвено-бели управо тим оружјем одговорили на претњу ривала. Рочести је погодио из дриблинга, а потом и Дангубић на асистенцију Лесора. Још једна добра одбрана Звезде изродила је контру и лаке поене Тејлора Рочестија па су црвено-бели серијом 8:0 дошли до убедљивог вођства на пола другог периода – 35:21.

Изабраници тренера Алимпијевића били су у пакленом шутерском ритму, а предњачио је Милко Бјелица који практично није могао да промаши у завршници првог полувремена. На крају другог периода Рочести је уписао 11 поена, Бјелица 10, а Звезда водила убедљивих 47:30.

Звездина одбрана је и у наставку меча наставила да прави велике проблеме гостима. Публика је била видно задовољна приказаним на терену, све чешће су се чули аплаузи и песме као награда за борбеност. А, пожртвованост, снажна одбрана и муњевити контранапади одражавали су се и на резултат. Црвено-бели су рутински чували вођство и чак га и повећавали.

На нешто 13 минута пре последњег звука сирене било је великих плус 21 након што је Стефан Јанковић погодио из ’’одбојке’’ – 65:44. Само поен мања била је разлика пред улаз у последњи квартал – 70:50.

Питање победника је решено, а остатак посла био је прилика за додатно уигравање новог тима Црвене звезде мтс. Тренер Алимпијевић је комбиновао, испробавао тактичке замисли и при том црвено-бели нису дозволили да предност у било ком тренутку буде угрожена.

На крају, публика је нови тим Црвене звезде наградила заслуженим аплаузом, а прилику да следећи пут на делу виде црвено-беле кошаркаше указује се већ у среду када ће у дворани ’’Александар Николић’’ гостовати Мега Бемаx од 21 час.

Црвена звезда мтс – Морнар 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27)

Црвена звезда мтс: Кешељ 4, Радичевић 7 (4ас), Дангубић 7 (6ск), Давидовац, Лазаревић 2, Антић, Фелдин 4, Јанковић 2, Рочести 17 (7ас), Лесор 22 (4ск), Јовановић 8 (5ск), Бјелица 15.

Морнар: Хаџибеговић, Ћалић, Нидам 17 (5ск, 4ас), Мијовић, Павић 3, Шепард 12 (11ск), Мугоша, Рос 21, Врањеш 9, Бакић 3 (6ас, 5ск), Бакић 3, Луковић 2.

Претходни текстЦрвена звезда – Металопластика 21:17 (9:6)
Следећи текстАлимпијевић: Има много потенцијала за напредак