Милојевић: Знамо коме посвећујемо победу

92

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић после утакмице у Келну изјавио је да је задовољан победом и ангажовањем својих играча.

У припреми утакмице рекли смо играчима све што смо знали о Келну и мислим да смо се добро припремили. Наш план је у првом полувремену текао изванредно. Можда смо могли у неколико ситуација боље да реагујемо и већ тада решимо утакмицу, али то се није десило. Већ у наставку је било теже, морали смо да издржимо страховити притисак, имали смо и среће али она прати храбре. Њихов тренер је покушао и променом формације, имали смо проблема, али успели смо да одбранимо гол. Бундеслига је једно озбиљно такмичење и Келн игра много више тешких утакмица од нас. То је разлог њихове боље игре у другом делу, али не само то. Не заборавите да смо ми сезону почели 10. јуна, да многи наши играчи немају дане за одмор јер играју и за репрезентације. Све то долази на наплату и није било лако нападати у другом делу игре – рекао је Милојевић.

Звездин тренер је победу посветио генерацији која није имала среће да елиминише Келн 1989. године.

Победу посвећујемо генерацији која је 1989. године испала од Келна. Ми веома поштујемо историју и надам се да је и тим играчима сада макар мало лакше. Захвалио бих се и нашим навијачима који су поново показали колику нам снагу дају, и показали су да су малициозна питања о њиховом понашању потпуно сувишна и непотребна. Много хвала и њима.

Милојевић не жели да се бави калкулацијама у групи Х.

Нама је примарни циљ био да уђемо у Лигу Европе. Зато и не гледам табелу сада, сваку утакмицу играћемо колико можемо не оптерећујући се бодовима – рекао је Милојевић после утакмице.

Претходни текстКелн – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Следећи текстБоаћи: Невероватан смо тим