Келн – Црвена звезда 0:1 (0:1)

208

Фудбалери Црвене звезде забележили су веома важну победу на свом првом европском гостовању у оквиру групног дела такмичења у Лиги УЕФА. Црвена звезда је савладала Келн, и са 4 бода учврстила се на другом месту на табели.

Да је Црвена звезда у Немачку дошла по бодове било је јасно од првог звиждука судије. Од самог почетка утакмице наши фудбалери успостаавили су контролу игре, а чак и у моментима када је Келн покушавао да организује игру, савршеним померањима у одбрани спречавали су домаћина да запрети Борјановом голу. Канга се у седмом минуту нашао у невероватној прилици када се најпре одлично изборио за прилику, изашао сам испред голмана али онда одлучио да дрибла голмана и погрешио. И као да је ова прилика показала нашим фудбалерима колико је крхка одбрана Келна. Боаћи је задавао главобољу својим чуварима, а Радоњић је такође улазио у ситуације да центрира након дриблинга.

Домаћин није успео да створи чак ни полуприлику, а Звезда је осетила да може. У 30. минуту Боаћи је прихватио лопту искоса са- леве стране изван казненог простора. Очекивало се додавање, али Боаћи је одлучио да шутира, и то је урадио на феноменалан начин! Прелеп гол Боаћија улио је додатно самопоуздање нашим фудбалерима. Био је то 11. гол Боаћија у свим такмичењима ове сезоне!

Кељ је успео само једном да запрети до одласка на одмор и то након корнера и одбијене лопте када је шутирао Јојић, али је лопта проша поред леве стативе.

Колико је Звезда добро одиграла у првом делу сведочи и то што је тренер Келна одмах на почетку другог дела направио две промене. Оне су уродиле плодом јер је Келн знатно агресивније и смлије заиграо у наставку, а Црвена звезда се определила за дефанзиву – или је на њу била натерана. Келн је у наставку имао две стативе. Прва је уследила после одличне шансе када је Јојић био испред Борјана. Другу је такође погодио Јојић, али са знатно веће дистанце. Лоша вест за Звезду у тим тренуцима била је и повреда Боаћија који је напустио игру у 63. минуту, а заменио га је Александар Пешић.

Како се ближио крај утакмице, Келн је успео још једном да погоди стативу, овога пута из знатно тежег угла. Играчи Звезде показивали су знаке умора јер није лако бранити се у континуитету толики број минута, али како је време пролазило и код домаћина се осетила нервоза. Црвена звезда је до краја утакмице успела да сачува своју мрежу и забележи јако важну победу у групи Х.

Браво!

Келн – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: Рајн Енерџи. Гледалаца: 45.300. Судија: Бас Нијхус (Холандија). Стрелци: Боаћи у 30.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи.
Резерве: Супић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Милић, Аџић, Пешић.

Келн: Хорн, Хајнц, Соренсен, Јојић, Кордоба, Олковски, Гирасу, Оскан, Мере, Леман, Рауш.
Резерве: Кеслер, Марох, Хогер, Клеменс, Битенкурт, Клунтер.

Претходни текстЦрвена звезда учесник турнира „Малене 2017“ у Бањалуци
Следећи текстМилојевић: Знамо коме посвећујемо победу