Учинак звездаша у репрезентацијама

62

Претходних дана фудбалери Црвене звезде припремали су се за наставак шампионата односно утакмице групне фазе Лиге Европе, а тренинзима нису присуствовали фудбалери који су наступали за репрезентативне селекције.

Највише разлога за задовољство несумњиво има Ричмонд Боаћи. Наш нападач је наступао за селекцију Гане у победи над селекцијом Конга, и то у гостима убедљивим резултатом 5:1. Боаћи је постигао два гола, провео је на терену свих 90 минута и био је један од најзапаженијих фудбалера. Ипак, упркос победи, шансе Гане да такмичење у групи заврши на првом месту само су теоретске. Само четири дана раније, Гана је на свом терену ремизирала са истим противником, а Боаћи на тој утакмици није наступио. Добра вест је да је Звездин нападач искористио пружену шансу, и треба очекивати да се устали у тиму репрезентације Гане.

Габон нашег Гелора Канге је забележио пораз на свом терену од Обале Слоноваче, а потом је против истог противника славио победу у гостима 2:1. Канга је играо само у првом мечу, и то 70 минута. Репрезентација Габона и даље има шансу да са заврши као прва у групи, али јој је, под условом да победи обе утакмице до краја такмичења, неопходан и један кикс Обале Слоноваче.

За младу репрезентацију Србије се у утакмици против Гибралтара коју су „Орлићи“ победили резултатом 4:0, у стартној постави нашао Немања Радоњић који је играо 70 минута. Од Звездиних фудбалера, наступио је и Лука Аџић који је у игру ушао у 80. минуту утакмице. Младој репрезентацији Србије тек следују одлучујуће борбе за Европско првенство против Македоније и Русије.

За „А“ селекцију Црне Горе Филип Стојковић је одиграо 90 минута у победи против Румуније. Црна Гора се налази на деоби другог места, са три бода заостатка у односу на Пољску.

Претходни текстОдржано 4. коло Омладинске лиге
Следећи текстЗвезда уз „Радост деци“