Црвена звезда – Партизан 0:0

79

Након пласмана у Лигу Европе оба српска представника, очекивања су била да 155 „вечити дерби“ буде посластица у којој ће обе екипе приказати добар и нападачки фудбал. Међутим, највише захваљујући гостима из Хумске то се није обистинило. На крају на семафору остао је почетни резултат утакмице.

Изабраници Владана Милојевића су били ти који су диктирали ритам, контролисали сваки детаљ меча, али нажалост нису успели да затресу мрежу комшија. Шеф струке црвено-белих суочен са новим кадровским проблемима, приморан је био поново да мења тим. Шансу од првог минута на левом боку указао је Гобељићу, док је свој деби имао и новајлија Ненад Крстичић. Такође, после одрађене суспензије у Европи, на месту штопера у пару са Вујадином Савићем заиграо је Дамјан Ле Талек.

Првих пола сата сусрета готово да се ништа значајније није догађало а онда у распону од 34. до 39. минута фудбалери најтрофејнијег српског клуба пропуштају три колосалне прилике за постизање гола. Прво је Пешић искоса погодио пречку, затим се Боаћи спетљао у одсудном минуту тако да није стигао ни да упути ударац да би коначно Срнић у дуелу један на један са голманом ривала, изашао као губитник, односно чувар мреже црно-белих ушао му је у шут и ногама спречио да постигне гол.

Са друге стране, противник није показао готово ништа. За 90 минута нису упутили ниједан шут у оквир Борјановог гола. У посебном инфериорном полжају гости су били у другом полувремену. Мало, премало од екипе која се представља као ултра офанзивна и нападачки оријентисана. Већи део наставка протекао је покушајима Црвене звезде да пробије бункер комшија, а да у томе успе најближи је био Гелор Канга када је ухватио волеј у 63. минуту, али лопта је завршила поред гола. У самом финишу утакмице, тим Владана Милојевића покушао је из прекида да створи шансу, али промене резултата није било. Судија Данило Грујић добро је одрадио свој део посла, мада остаје чудно то што је сусрет продужио за само два минута иако је неколико секунди дуже трајао само прекид који је уследио након бакљаде са јужне трибине.

Након овог ремија, у шампионату Србије више нема тимова са максималним учинком. Следи двонедељна пауза услед обавеза репрезентације током које ће Владан Милојевић првенствено покушати да врати у тренажни процес неколицину рековалесцената попут Родића, Милића, Анђелковића.

Оправдање за слабу предству у 155. дербију“ за оба тима може бити у исцрпљујућим борбама за пласман у Лигу Европе. За очекивати је да након одмора и опоравка у наставак сезоне црвено-бели уђу још одлучније и мотивисаније, јер следе велики изазови на сва три фронта.

Овај дерби ће бити брзо заборављен због слабе игре и резултата иако је утисак да слађи бод носе гости из Хумске а да су црвено-бели због неколико пропуштених шанси, пропустили прилику да се на табели одмакну од ривала на одстојање од шест бодова.

Црвена звезда свој следећи сусрет игра против Јавора у Ивањици.

Црвена звезда – Партизан 0:0

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 32,841. Судија: Данило Грујић (Ниш).

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Бабић, Анђелковић, Рачић, Милијаш, Аџић, Радоњић.

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Остојић, Милетић, Милетић, Евертон, Радин, Јанковић, Сума, Ђурђевић, Тавамба.
Резерве: Јовичић, Ћирковић, Ђуричковић, Илић, Косовић, Пантић, Јовановић.

Претходни текстНајмлађи Звездаши спремни за нову сезону
Следећи текстБоаћи: Терен ме спречио да постигнем гол