Растанак са Аранитовићем, Звезди обештећење

75

Разишли се КК Црвена звезда мтс и Александар Аранитовић. Клуб приходовао 100 хиљада евра.

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност у циљу спречавања било каквих спекулација, и злонамерних коментара који би могли да уследе, да се одриче било каквих права и уговора играча Александра Аранитовића.

Један од основних постулата функционисања овог клуба и препорука доласка у КК Црвена звезда мтс, су осим играчких, и људски квалитети.

Кроз овај трансфер КК Црвена звезда мтс ће приходовати 100 хиљада евра, што сматрамо још једним добрим послом за наш клуб.

Верујући да је за развој таквог талента, након запажених наступа у јуниорској конкуренцији, најбоља солуција наступ у сениорској кошарци , клуб је послао Александра Аранитовића у екипу Мега Лекса у коме би имао минутажу и сакупљао неопходно искуство. Нажалост, Аранитовић је доживео тешку повреду предњих укрштених лигамената колена.

КК Црвена звезда мтс је у наредном периоду учинио све, да помогне овом играчу да се опорави и врати на терен. Одустали смо и од основног плана да се тешка операција обави у Београду под надзором искусних и проверених лекара, и на захтев оца Александра Аранитовића, који је очигледно склон хазардерским потезима, о чему могу да посведоће и бројни тренери у клубу, платили операцију у Немачкој.

Колико је тај потез био прави, говори и даљи след догађаја, и нова повреда Аранитовића након 8 месеци, иако се у потпуности придржавао процедуре лекара који су га оперисали у Немачкој.

Без обзира што смо уверени да би КК Црвена звезда мтс могао да спречи његов одлазак из клуба, сама намера и незаинтересованост Александра Аранитовића за клуб, после свега што је учињено за њега, прецртали су га из било каквих даљих планова КК Црвена звезда мтс.

Александру Аранитовићу, као и клубу који има дугу историју оваквог „скаутинга“ и „проналажења“ играча који су касније направили „озбиљне“ каријере, желимо сву срећу у овој евентуалној заједничкој сарадњи…

Претходни текстМилојевић: Да обрадујемо наше навијаче
Следећи текстСписак путника за Сурдулицу