Алимпијевић: Започињемо нови циклус

113

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић истакао је у обраћању бројним медијима да Клуб не креће испочетка, већ започиње нови циклус у ком ће базу представљати млади играчи.

Кошаркаши Црвене звезде мтс започели су припреме за сезону 2017/2018. Реновирани тим и нови стручни штаб започињу ново поглавље клуба са Малог Калемегдана.

Како је и тренер Душан Алимпијевић истакао у свом излагању, ово није нови почетак јер је Звезда систем који годинама функционише на начин који доноси трофеје и представља респектабилан тим на нивоу Евролиге.

Црвена звезда не креће испочетка, ово није нов почетак, већ нов циклус са младим играчима, којима ће требати времена да досегну форму. Играчи су заиста у завидној физичкој форми за овај период године. Прве реакције су позитивне, све иде по плану…Главни, најтежи посао је било повећавање базе српских играча. Мислим да смо то урадили јако добро. Од страних појачања, ту је Џејмс Фелдин и у зависности од потреба тима ћемо видети колико ће још појачања бити. Неће бити мање од два и више од три – рекао је Алимпијевић који је потом додатно појаснио које су потребе тима:

То зависи од њих. Највише играча је отишло са позиција један и пет. Практично нам требају појачања на свим позиција где је направљен дефицит, али ми смо сада са младом и талентованом екипом. Ми смо врло задовољни њима, не мислим да треба да журимо и да правимо исхитрене одлуке, јер је ово здрава екипа – рекао је Алимпијевић.

Бренд и име клуба носи велики притисак, али амбициозни тренер Црвене звезде мтс не бежи од тога, напротив.

Притисак постоји само према људима који су нам омогућили све ово. Зна се шта је Звезда и која су очекивања. У тренерском послу притисак увек постоји и зависи само колики је он. У Звезди је највећи могући, али смо ми спремни на то – истакао је Душан Алимпијевић који је потом причао о амбицијама Клуба:

Наш приоритет јесте АБА лига, због тежине и значаја, односно пласмана у Евролигу, затим национално првенство и куп. Наравно, у Евролиги, што навијаче Звезде и највише интересује, сигурно ћемо у наредном периоду имати мотива да будемо што бољи и да у свакој утакмици будемо свесни значаја који има Црвена звезда – закључио је Алимпијевић.

Претходни текстЦрвено-бели одрадили први тренинг
Следећи текстТерзић: Звездаши, будите поносни