Куп је наш!

103

Црвена звезда је победник Купа Србије за сезону 2016/2017!

У финалу заврног турнира Купа Србије у Горњем Милановцу, црвено-бели су савладали Спартак Војпут 20:18 (11:10). Најефикаснији је био Љубојевић са 5 голова.

Борбена утакмица од првог минута, обе екипе су давале све од себе за сваку лопту. Није утакмица обиловала са пуно голова, али је била неизвесна до краја, иако је контролу над утакмицом у својим рукама имала Црвена звезда.

У првом полувремену, гол за гол, доста промена резултата. Звезда је прва дошла у предност, Спартак повео 6:4, затим и 8:6, да би успели црвено-бели да преокрену резултат на 9:8, а на одмор да оду са 11:10. Златановић је чувао Звездину предност, и одбранио зицер у последњој секунди првог полувремена, а гол у наставку није признат јер је време већ истекло.

Дејан Златановић је бриљирао у финалу! Већ средином првог полувремена је сакупио 12 одбрана, а до краја меча је имао 19, и заслужени понео епитет МВП завршног турнира.

Уз Златановића, Звезди је трофеј донела одбрана. Спартак је током другог полувремена имао периоде од по неколико минута без гола, јер нису могли да нађу пролаз и решење за Звездину одбрану. А када су успевали да упуте ударац, Златановић је био несавладан, и бранио одлично.

Брзо су црвено-бели дошли до три гола предности у другом периоду (14:11), коју су одржавали до краја. Звезда је у неколико наврата имала везане нападе за плус 4, али није успевала да постигне гол. Успео је то капитен Дејан Бабић, али је судијски двојац направио предвид и свирао преступ.

Прво је на одличну асистенцију Мошића, погодио Љубојевић са крила, затим је Златановић два пута спасио гол, али Спартак је успео да се врати у меч и смањи на 18:17 у 58.минуту, Црвена звезда је имала играча мање и играла без голмана. Александар Павловић је изборио седмерац у следећем нападу, који је искористио Александар Бабић, а у последњем минуту Младен Шотић погађа за 20:17 и победник је био познат. Спартак је успео само да смањи на 20:18 и постави коначан резултат. И велико славље је могло да почне.

Најефикаснији у Црвеној звезди је био Борислав Љубојевић са 5 голова, а у Спартаку Ђекић са 6.

Први трофеј након девет година, пети трофеј Купа, 14. трофеј у клупским витринама!

Црвена звезда – Спартак Војпут 20:18 (11:10)

Горњи Милановац, хала: „Бреза„. Гледалаца: 1.000. Суедије. Иван Мошорински и Александар Панџић (Нови Сад). Седмерци: Црвена звезда 6 (4), Спартак 2 (0). Искључења: Црвена звезда 10, Спартак Војпут 6 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 2, Павловић, Мошић 2, Ћоровић 4, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 5 (2), Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић, Д. Бабић 3, Кљајић, Леовац, А. Бабић 2 (2). Тренер: Ненад Перуничић.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Стефановић, Ђекић 6, Радовић 2, Перовић, Микић, Потпара 1, Медић, Делибашић 2, Петровић, Жупањац 4, Јелић 1, Петровић, Ракоција 1, Абаџић 1. Тренер: Славиша Лаковић.

Претходни текстЗвезда у финалу Суперлиге Србије
Следећи текстПочеле припреме за нову сезону