Почеле припреме за нову сезону

73

У петак, 9. јуна 2017. године, шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић извршио је „прозивку“ фудбалера чиме су и званично отпочеле припреме за нову сезону.

На првом тренингу ове сезоне појавило се 27 фудбалера, док је још 14 одсутно због репрезентативних обавеза, односно оправданог кашњења.

Као што видите имамо много младих фудбалера и мој задатак ће бити да их најпре добро упознам и анализирам, а онда и да направим програм. Није то само убацити младог играча чим се појави, играч мора и да заслужи поверење. На Златибору ћемо играти две утакмице, и уз тренинге, видећемо чиме располажемо. Радићемо вредно и напорно, звучи као клише али то је истина. Увек сам био оптимиста, и сада сам јер нам треба позитивна енергија. Што се тиче странаца, договорено је још и раније да им се да који дан више, знате већ како то иде и са авионским картама. Нека слика о њима већ постоји и није страшно што данас нису ту. Још увек је рано давади прогнозе. Једно је шта ја желим, друго шта можемо да урадимо. Надам се да ћемо дуго сарађивати, и да ћемо имати доста времена да разговарамо. Морам најпре да сагледам екипу. Мислим да је најбоље имати добар микс млађих и старијих играча, а пре свега ценим играче лидере од којих млади играчи могу да уче. Ја могу да им много тога кажем на тренингу, али млад играч такође много учи и од старијих саиграча — рекао је Милојевић.

Владан Милојевић је и нагласио да му је потребно време како би добро упознао квалитете играча.

Морам најпре да сагледам екипу да бих тачно знао шта нам недостаје. Попуњаваћемо позиције нашим играчима из Омладинске школе, јер важно је дати им простор. Не можете у фудбалу рећи „имам ову позицију, а ову немам“. Фудбал је данас непредвидив, сваког дана је нека нова ситуација. Мој приоритет је да најпре стекнем јасну слику. Сачекао бих се проценама, јер у овом тренутку не познајем екипу довољно. Никада немам страх, и мислим да не треба да постоји. Зашто би, ако верујете у оно што радите? Оно што имам да дам играчима, даћу им, и пренећу им тај став да када радиш вредно немаш чега да се плашиш. Фудбал је игра у којој имате и противнике, нешто зависи и од њих, али ако осећате страх, то ће вас спутавати. Можда делујем превише самоуверено, али верујем у рад.

Звездин тренер је оптимиста, али не жели да прогнозира колико екипа може у Европи.

Никада од мене нећете чути прогнозе. Звезда има највише циљеве, али ја не дајем никаква обећања. Волим најпре да скочим па да кажем „хоп“. Формација није толико значајна. Морам да видим какав профил играча ћемо имати, па ћу на основу тога да одлучим. Моја филозофија је да играчи морају да буду упознати са свим системима, а на основу потребе, утакмица и противника да умеју да одговоре захтевима.

Милојевић је представио и стручни штаб.

За сада имамо Владу Јанковића, мог дугогодишњег сарадника. Он је изузетно елоквентан и надарен тренер и биће задужен за физичку припрему и индивидуални рад. Ту нам је и Никола Лепосавић, млад тренер пун ентузијазма који ће бити аналитичар и помоћник на терену. Милан Косановић, исто условно речено млад тренер. Ми имамо 47 година и волимо да вичемо да смо млади. Што се тиче тренера голмана, у разговорима смо и видећемо. До почетка припрема ћемо знати. Максимовић је изузетан човек који је оставио велики траг овде, и тек ћемо се договорити око техничких ствари — закључио је Милојевић.

Фудбалери који су се појавили на прозивци су:

Дамир Кахриман, Јован Вићић, Александар Станковић, Марко Петковић, Стефан Милошевић, Урош Рачић, Душан Анђелковић, Андрија Луковић, Ненад Милијаш, Марко Гобељић, Срђан Вујаклија, Немања Милић, Вања Вучићевић, Славољуб Срнић, Милан Павков, Лука Аџић, Милан Сенић, Стефа Илић, Немања Стојић, Лука Илић, Иван Илић, Лазар Романић, Дејан Јовељић, Вељко Николић, Југ Станојев, Слађан Ракић, Алекса Терзић.

Са репрезентацијама су Филип Манојловић, Срђан Плавшић, Михаило Ристић, Милош Стојановић, Марко Мијаиловић, Гелор Канга, Владимир Јововић и Аучо. Оправдано касне Мичел Доналд, Дамјан Ле Талек, Абрахам Фримпонг, Ричмонд Боаћи, Матеус Вивеирос и Џон Руиз.

Претходни текстКуп је наш!
Следећи текстТерзић: И титула и афирмација Звездине деце