Обележена годишњица Барија

56

На данашњи дан пре 26 година, Црвена звезда је досегла место које је заслуживала и много година раније.

Дарко Панчев је својим голом из једанаестерца у петој пенал серији ставио тачку на трилер у финалној утакмици Купа европских шампиона. Црвена звезда је поразила моћни Олимпик из Марсеја који је у свом тиму имао велика имена светског фудбала.

Капитен Црвене звезде, двадесетшестогодишњи Стеван Стојановић, први је подигао толико жељени пехар. Данас, тачно двадесет шест година касније, некадашњи Звездин голман поново је узео пехар у своје наручје, овога пута у музеју на стадиону „Рајко Митић“ где је обележен дан који ће се у Црвеној звезди заувек празновати.

Симболично, имао сам 26 година када смо освојили овај трофеј, а сада након 26 година могу само да поновим да је ово највећи успех једног српског клуба, а и највећи успех једног клуба на простору целог Балкана. Екипа која је овај успех остварила стварана је четири или пет година. Бари се није догодио случајно, то је био процес, и захваљујући руководству које је тада водило клуб направљена је та моћна екипа. Могу да потврдим да смо тек данас свесни колики је то успех био за наш клуб, за Србију, а и за мене лично — рекао је Стеван Стојановић.

Пред окупљене новинаре и госте изашли су, осим Дике Стојановића, и председник клуба Светозар Мијаиловић, почасни председник Драган Џајић, члан Управног одбора Слободан Бабић, као и шеф стручног штаба Бошко Ђуровски. Присутнима се обратио и председник Црвене звезде.

Данас двадесет и шести пут обележавамо овај највећи успех српског спорта. Црвена звезда се на данашњи дан уврстила међу 22 великана у Европи. Црвена звезда ће увек обележавати, ја се надам док постоји, овај велики дан. Одајемо заслужено признање свим актерима овог великог успеха, и желимо да такав успех буде поновљен — рекао је Светозар Мијаиловић.

Након сликања са највреднијим пехаром у Звездиним витринама, дружење је настављено на пригодном коктелу.

Претходни текстПет нових потписа на Маракани
Следећи текстЗвездини сениори најбољи, Милан Бунчић најуспешнији такмичар