Финале Купа: Партизан – Црвена звезда 1:0

63

Фудбалери Црвене звезде изгубили су у финалу Купа од Партизана минималним резултатом.

Стрелац одлучујућег гола био је Миленковић у 42.минуту након корнера. Голман Стевановић је у 95.минуту невероватном одбраном практично решио утакмицу.

Бошко Ђуровски је одлучио да укаже шансу Срнићу испред најављеног Милића. И то је могло одмах да уроди плодом.

Звезда је доста боље отворила утакмицу. У првом минуту фаулиран је Срнић, а два минута касније, приликом сумњиве ситуације у казненом простору након дуела Миленковића и Боаћија, Мажић одмахује руком. Партизан је први пут запретио у 11. минуту преко Леонарда, преко којег су углавном текли сви напади домаћих.

„Вечити ривал“ се одлучио на контранападе, препустио Звезди лопту и инцијативу, а први део полувремена је протекао у брзом темпу, добром ритму, али без пуно прилика. Звезда је запретила преко Срнића два пута, али недовољно опасно и прецизно.

Пре гола, Партизан је имао две добре прилике. Прво је након грешке Луковића запретио Јанковић, Кахриман је одбранио, а одмах затим је Леонардо сам испред Кахримана, шутирао поред гола.

До вођства „црно-бели“ су стигли у 42.минуту. Ле Талек је спречио контранапад, умало постигао и аутогол, али лопта је отишла у корнер. Након корнера наша одбрана је била статична, а Миленковић највиши у скоку за 1:0.

Звезда је имала прилику у 45. минуту, фаулиран је Анђелковић, Ристић извео прекид, лопта је дошла до Петковића, који шутира преко гола. У последњој секунди полувремена Леонардо се није снашао, практично је вратио лопту Звездином голману.

Без пуно прилика у другом полувремену, највише узбуђења видели смо на самом крају меча.

Звезда је претила преко Ристића и Боаћија, Луковић је имао добру прилику у 83. минуту из слободног ударца. Да је већ тада Милијаш био на терену можда Стевановић не би имао прилику да се истакне.

Партизан је претио преко Леонарда који је имао прилике у 65. и 70.минуту и Ђурђевића у 77.минуту.

Пет минута је продужио Милорад Мажић друго полувреме, а у последњем минуту надокнаде Ненад Милијаш је у свом стилу извео слободан ударац, али је Стевановић невероватном парадом спасио Партизану. У наставку, након гужве, Стевановић је поново реаговао, након чега је Мажић свирао крај меча.

Црвена звезда није успела да освоји 25. трофеј у Купу Србије у историји клуба. Овим је стављена тачна на тешку, дугу сезону, сада можемо рећи неуспешну.

Већ за две недеље почињу припреме за сезону 2017/18.

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Вршац
Следећи текстЂуровски: Били смо бољи, показали да је Звезда права