Париз бољи од црвено-белих у Истанбулу

62

Јуниорски тим Црвене звезде мтс поражен је у петак од екипе Париза са 77:62 (33:16, 19:16, 17:20, 8:9) у 2. колу такмичења по групама на завршном турниру Евролиге у Истанбулу „Adidas Next Generation“

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Алекса Ускоковић са 27 поена.

Пред 200 гледалаца у дворани „Ахмет Комерт“ у Истанбулу, црвено-бели су за разлику од прве утакмице, у којој су повели од самог старта, па на крају након велике предности, изгубили меч са ЦСКА, овога пута врло лоше отворили меч, и већ након уводних 10 минута имали велики заостатак од 17:33.

Изузетно талентована француска екипа ЦФФБ Париз која заправо представља француску репрезентацију у том старосном узрасту, наставила је у истом ритму у другој деоници, водила ис а 23 поена предности, али су црвенобели првенствено преко Ускоковића (убацио 16 поена за полувремеИ успели некако да стабилизују игру у којој је било пуно грешака на самом почетку, па се на велики одмор отишло са предношћу Француза 33:52.

У другом делу кошаркаши Црвене звезде мтс кренули су много одлучније и за само 4 минута успели да стигну до заостатка од 12 поена, али је противник одговорио на тај налет српског представника и у последњој деоници коју је обележило мало поена, у мирој завршници забележио и другу победу и истакао озбиљну кандидатуру за освајање турнира, након убедљиве победе над Барселоном.

Овим поразом црвено-бели, прошлогодишњи финалисти овог турнира, изгубили су све шансе да се пласирају у завршницу, а у суботу од 10 часова следи дуел са кошаркашима Барселоне.

КК Црвена звезда мтс: Лакић 2,Ускоковић 27,Живановић 2, Радаковић,Бубања 2, Момиров 2, Ђорђевић 8, Симовић 2,Томашевић 2,Пауновић 8, Стајчић 3, Илић Алекса 4.

Претходни текстРадоњић: Одиграли смо без концентрације
Следећи текстТерзић: Спрега Кокезе и Партизана на делу