АНГТ: Звезда убедљива у дербију

57

Јуниори Црвене звезде мтс савладали су вршњаке Партизана резултатом 85:56 (21:17, 21:13, 23:10, 20:16) и на тај начин обезбедили пласман у полуфинале квалификационог турнира за јуниоре.

Након победе над Лудвизбергом, јуниори Црвене звезде мтс остварили су и другу победу у групи А “Adidas Next Generation“ квалификационог турнира Евролиге. Звезда је била боља од вршњака Партизана резултатом 85:56 и на тај начин обезбедила пласман у полуфинале турнира.

Од почетка утакмице, Звезда је контролисала ритам. Нешто слабија контрола дефанзивног скока коштала је црвено-беле да не направе већу разлику. Када је тај сегмент поправљен у другом периоду, Звездина предност је расла па се на велики одмор отишло са двоцифреним вођством црвено-белих (42:30)

Одличан приступ игри у наставку и изузетна одбрана на почетку трећег периода правили су разлику у корист црвено-белих јуниора. Алекса Ускоковић је одлично контролисао ритам утакмице, а велика борбеност целог тима се исплаћивала. Партизан је за седам и по минута игре постигао само три поена, а црвено-бели 17. Серијом 17:3 стечена је недостижна разлика (59:33) и остатак меча је био рутина.

Ускоковић који је за три деонице постигао 22 поена, отишао је на заслужени одмор. Где је он стао наставио је Вук Ђорђевић који је био други најефикаснији актер утакмица са 16 поена. Такође, треба истаћи податак да је свих 12 јуниора Црвене звезде мтс добило прилику у овом мечу и сви су се уписали у стрелце.

Звездини јуниори настављају такмичење у суботу од 14 часова када ће играти трећи меч у групи А против СтелаАзуре из Рима.

Црвена звезда мтс:Лакић 5, Ускоковић 22, Живановић 3,Радаковић 4, Бубања 4,Момиров 6, Ђорђевић 16 (7ск) ,Симовић 8 (11ск) ,Томашевић 2, Стајчић 2, Пауновић 10 (10ск), Илић 3.

Претходни текстНови пораз Звездиних одбојкаша
Следећи текстМилица Николић пета на ГС у Дизелдорфу