Одбојкашице Звезде максималне у Лајковцу

103

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су и четврту узастопну победу у Суперлиги Србије. Овога пута Звездине даме биле су боље од Железничара у Лајковцу резултатом 0:3, по сетовима 20:25, 22:25, 13:25.

Црвено-беле су нервозно ушле у меч што су домаће искористиле и повеле са 10:2. Мирјана Мусулин је већ у тим моментима морала да потроши и други тајм аут, а након техничког Железничар је водио са 12:4. Међутим, одбојкашице Црвене звезде су се пробудиле. Прорадио је сервис, побољшан је пријем, а Јелена Трнић је са два блока додатно „убризгала“ енергију у екипу Мирјане Мусулин. Резултат је био 13:9 када је Светлана Илић реаговала тајм аутом, а након два везана поена домаћих на сервис линију је стала Бојана Миленковић која је потпуно пореметила пријем Лајковчанки. Црвено-беле су то искористиле и вратиле се резултатски у меч (15:14). Звезда је изједначила, а убрзо је нанизала четири поена (два блока Катарине Чанак) и повела са 18:21. Милка Стијепић је донела четири сет лопте, а Трнићева је блоком донела Звезди предност – 20:25.

Звезда је наставила са сјајном игром и на почетку другог сета. Феноменално је сервирала Бојана Миленковић (три аса), а наш тим је повео са 1:8. Након техничког тајм аута изабранице Мире Мусулин су водиле са 6:13, али су домаће, предвођене Тамаром Ракић имале одговор. Смањиле су на 11:14, а потом и 14:16. Црвено-беле су преко Николине Лукић и Катарине Чанак решавале нападе и постепено су повећавале предност све до 17:22, а онда су одбојкашице Железничара нанизале три поена и поново пришле на само два поена заостатка. Слично као и у првом делу игре, коректорка нашег тима Милка Стијпић доноси две сет лопте, а поново блоком сет решава Јелена Трнић – 22:25.

У трећем периоду игре Железничар се држао све до резултата 7:7 када је наш тим везао шест поена. Звезда је убрзо повела и са 8:16, а у завршници је освојила још четири поена у низу за вођство од 10:22. Тачку на меч ставила је Милка Стијепић када је реализовала трећу меч лопту за 13:25.

Наредне недеље на програму је 13. коло Суперлиге када ће Црвена звезда дочекати обрановачки ТЕНТ.

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (20:25, 22:25, 13:25)

Лајковац – Хала спортова. Судије: Игор Миљковић и Горан Градински. Трајање меча: 78 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Бергендорф 9, Вељковић 1, Лазаревић 2, Раковић, Н. Митровић 7, Андрић 3, Компировић, Ј. Митровић 1, Димић (либеро), Ракић 9, Мартиновић. Није играла: Пејовић. Тренер: Светлана Илић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Чанак 8, Ђурић 2, Вукомановић (либеро), Радмиловић, Миленковић 16, Стијепић 7, Лукић 14. Нису играле: Секулић, Ђорђевић, Букилић, Ашоња. Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстПоследњи тренинг у Копру
Следећи текстЗвездино време чуда се наставља