Звезда боља и од Крке

69

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су 18. узастопну победу у текућој сезони АБА лиге. У дворани “Александар Николић“ савладана је Крка резултатом 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да ређају победе у АБА лиги. До 18. узастопног тријумфа у регионалном такмичењу црвено-бели су стигли по опробаном рецепту. Чврстом одбраном високо вођство је стечено већ у првом полувремену које је Звезда решила у своју корист резултатом 45:28. Деловало је да је остатак утакмице био рутински посао за изабранике Дејана Радоњића, а највећа предност износила је плус 23 у 34. минуту утакмице након тројке Нејта Волтерса (69:46). На крају, нова победа је уписана без већих проблема па је Крка савладана резултатом 79:62.

Тренер Звезде је честим изменама одржавао висок ритам и одржао свежину пред гостовање Макабију у Тел Авиву. Такође, поштеђен додатних напора после вансеријске партије против Фенербахчеа био је и Огњен Кузмић који је са клупе испратио сјајан наступ његових саиграча.

Крка је веома мотивсано ушла у меч и на самом почетку повела 6:3. Међутим, Звезда је заиграла агресивније у одбрани и са три узастопне тројке Бјелице, Дангубића и Џенкинса потпуно преузела контролу над утакмицом.

Одбрана је изгледала све боље, а Немања Дангубић је дефинитивно био у шутерском ритму. Након седам минута утакмице погодио је своју другу тројку и Звезда је стекла прво двоцифрено вођство (19:8). Већ по завршетку првих десет минута утакмице црвено-бели су на свом конту имали пет постигнутих тројки, а то је резултирало сигурном предношћу (24:14).

Звезда је дозирала темпо у наставку. Тренер Радоњић је честим ротацијама покушавао да одржи свежину у тиму што је поред победе био главни циљ. Таква одлука није се лоше одразила на резултат, напротив. Црвено-бели су константно држали висок ниво агресивности у одбрани, а смењивали су се поентери испод противниковог обруча.

У таквом односу снага предност је расла, а било је и простора за атракцију. Брз проток лопте у нападу мамио је уздахе са трибина, док је највеће овације у дотадашњем току меча добио Стефан Јовић који је атрактивно блокирао противничког центра Жигу Димеца, а потом наградио себе полагањем на другој страни. Уследио је атрактивни алеј уп пас Симоновића за Добрића након којег је Звезда стекла 19 поена вишка (40:21).

Чинило се да је већ након 18 минута питање победника решено, али то се није огледало на терену. Звезда је задржала висок ниво концентрације и наставила да игра у препознатљивом стилу. Чврста одбрана доносила је сигурност у нападу. Предност није падала, Звезда је стекла резултатски дефицит у раној фази меча и није планирала да га испусти.

Шут је био и даље присутан, а ново појачање Томпсон полако се уходавало, а посебно је пленила сигурност у рекету када је он на паркету. Стечена предност је ишла и до плус 23 (69:46) колико је било у 34. минуту утакмице након тројке Нејта Волтерса. До краја меча Крка је захваљујући расположеном Марку Луковићу успела да спусти заостатак на минус од 13 поена на нешто више од два минута пре краја. Симоновић је одговорио са две тројке и ставио тачку на питање победника.

Радоњићев план био је веома јасан. Измене су вршене прилично често, а минутажа веома добро распоређена. Зацртани циљ, нова победа у АБА лиги, практично је био готова ствар па су се и створили услови за испробавање нових тактичких замисли. То је наравно добро дошло јер је већ у четвртак заказан нови евролигашки изазов и то у Тел Авиву. Звезда ће у 18. колу Евролиге играти против Макабија који се налази у све бољој форми.

Црвена звезда мтс – Крка 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Претходни текстМилан Ристић нови државни рекордер на 60м!
Следећи текстРадоњић: Приоритети се не мењају