Ветерани Звезде гостовали у Срему

114

Ветерани ФК Црвена звезда гостовали су у Сремском селу Војка и против вeтерана Репрезентације Кордуна извојевали победу резултатом 5:2, (3:1).

ФК Петрова гора из Војнића (Хрватска, основан је 1946. године) је клуб са дугачком традицијом, a ветеранска секција репрезентације Кордуна била је домаћин ветеранима ФК Црвена звезда. Повод за одигравање пријатељске утакмице био је јубилеј ФК Петрова гора, који је прославио 70 година од оснивања клуба, као и годишњица играња фудбала на Кордуну. Једини српски фудбалски клуб на простору Хрватске „Петрова гора“, који је угашен пред почетак рата, обновљен је по повратку Срба у Војнић 2006. годинe. Најпознатији Звездаш са Кордуна је и бивши капитен црвено-белих Горан Буњевчевић.

Кордунаши су извели на терен комбиновани тим са подручја целог Кордуна, у резерви су имали још један спреман тим, док су ветерани Звезде наступили са 16 фудбалера. Звездини ветерани су одмах домаћинима показали да су расположени за игру. У неколико наврата су угрозили гол домаћина и после једне акције и продора Ванића, Владимир Тинтор је довео Звезду у 13. минуту у вођство од 1:0. Драган Шарац је повисио резултат у 17. минуту на 2:0, лепим шутем са шеснаест метара. Само што је у игру ушао Милош Бурсаћ одмах се уписао у стрелце, лепим ударцем у 27. минуту је повећао предност Звезде на 3:0. Гости су ипак у 30. минуту смањили резултат на 3:1 преко Савића, што је и био и резултат на полувремену.

У другом полувремену домаћини су мало агресивнијом игром после центаршута са стране и лоба голмана Ратковића смањили резултат у 38. минуту на 3:2. Једини спорам момеменат се догодио после интервенције Звездиног голмана Бојана Ратковића у шеснаестерцу који је судија окарактерисао као једанестерац. Сви су били у чуду, а после протеста Звездиних фудбалера, играч Кордуна је шутнуо лопту поред гола. До краја утакмица виђена су још два гола у мрежи домаћина, Ненад Ванић у 43. минуту за 4:2 и Милан Ћаковић у 45. минуту за 5:2. Победа Црвене звезде, сасвим заслужена, чији су ветерани били прејаки противник за Репрезентацију Кордуна.

Дружење и треће полувреме је настављено на вечери у оближњем ресторану Хотела „Војводина“ у Старој пазови уз пригодне поклоне са обе стране. Присутне су поздравили у име домаћина господин Шаула, а у име ветерана Црвене звезде в.д. секретар Бранимир Кантар.

Репрезентација Кордуна играла је у саставу :

Б. Трбојевић, М. Цревар, Н. Калинић, М. Вујасин, П. Лончар, Д. Болић, П. Карталија, Ж. Маћешић, Ј, Савић, М. Арлов и Р. Шарић.
Играли су још Г. Мишћовић, М. Божић, Д. Дејановић, З. Мартиновић, М. Јовић, М. Тесла, М. Михајловић, М. Јеросимић, Н. Вучинић и М. Миливојевић. Екипу је селектирао М. Бошњак.

Црвена звезда играла је у саставу :

Б. Ратковић, Д. Шарац, З.Николић, В. Братић, Б. Николић, Д. Стевовић, Д. Аћимовић, Д. Шкорић, В. Синђић, В.Тинтор и Н. Ванић.
Играли су још М. Бурсаћ, М. Ђаковић, А. Петровић, Д. Туркаљ и В. Николић. Тренер – Ј. Аћимовић.

Утакмицу је судила судијска тројка: главни арбитар М. Стојић из Глине, помоћници М. Рокнић из Топуског и Д. Банда из Карловца.

Претходни текстКадеткиње максималне на старту првенства
Следећи текстСиманић нови „краљ“ НБА 2К17