Звезда испустила прву меч лопту

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком претрпели су први пораз у финалној серији Супер лиге Србије од екипе Партизан НИС-а резултатом 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22) па ће као гости нову шансу тражити за два дана

Изабраници Дејана Радоњића нису искористили прву меч лопту пред својим навијачима, па ће нову шансу тражити у четвртак као гостујући тим. Црвено-бели су поражени у трећој утакмици финалне серији од екипе Партизан НИС-а резултатом 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22). Најефикаснији у редовима Звезде били су Цирбес са дабл-дабл учинком од 19 поена и 11 скокова, док је Симоновић додао 15. У редовим Партизана, најбољи су били Величковић и Џоунс са по 13 поена.

Стартна петорка: Митровић, Кинзи, Цирбес, Дангубић, Јовић.

Фуриозан старт црвено-белих у пакленој атмосфери дворане „Александар Николић“ прекинуо је минутом одмора Александар Џикић након  аллеy-ооп-а који је Јовић бацио за Дангубића и вођства 11:3. Максимално оптерећен пренос лопте отежео је организацију напада гостима, а самим тим и само 5 постигнутих поена у првој деоници коју је домаћин добио 13:5.

Након два минута наставка кошаркаши Звезде испунили су бонус што је гостима омогућило да углавном поенима са линије слободних бацања смање заостатак 17:14. Пришли су гости на поен минуса, али је онда стигао одговор у виду тројке Милера и монструозног закуцавања Марка Симоновића. Изједначена утакмица до краја полувремена у ком су црвено-бели задржали предност 29:27.

Драматична трећа деоница у којој су гости први пут стекли предност, али је актуелни шампион након тајмаута тренера Радоњића успео да анулира заостатак и током већег дела четвртине одржава минималну предност. Ипак последњи минут проузроковао је пад концентрације домаћина што је Партизан искористио и пред последњих десет минута имао вођство 53:47.

Велики психолошки пад у игри кошаркаша Звезде наставио се и у последњој четвртини. Нису личили на себе црвено-бели, док су гости са друге стране погађали доста тешких шутева и стекли предност 67:52. Повео је још један „камбек“ Симоновић постигавши 9 поена у кратком периоду, а после тројке Гудурића било је -3, минут пре краја. Имао је српски шампион шут за продужетак, али је фортуна овога пута стала на страну гостију који су забележили тријумф 75:72.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 10, Ребић, Дангубић 4, Митровић 4, Лазић 4, Мицић 3, Симоновић 15, Гудурић 3, Јовић 5+14ас, Милер 5, Цирбес 19+11ск, Штимац.

Четврти сусрет финалне серије кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у четвртак у дворани „Александар Николић“ од 21 сат. Домаћин је Партизан НИС.

Претходни текстСтефан Милошевић представљен на Маракани
Следећи текстЗахвалност, обавештење и апел навијачима Звезде