Црвено-бели отпутовали у Израел

56

Рано јутрос одбојкаши Црвене звезде отпутовали су у Израел на први меч шеснаестине финала Купа изазивача против Хапоела из Кфар Сабе.

Црвено-бели улазе у серију тешких мечева, а Хапоел је прва препрека.

Пред нама је недељу дана веома тешких утакмица. Први изазов је управо гостовање у Израелу. Свакако да се победе не одричемо, али смо пре свега у обавези да одиграмо добру утакмицу. Какав год буде био резултат на крају меча у Израелу све се ипак завршава у Београду за две недеље – изјавио је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски.

Израелски представник у тиму има четири интернационалца и екипу чине веома искусни играчи.

Немамо довољно инфорамција да би рекли да познајемо добро ту екипу. Из онога што смо до сада видели знамо да нас очекују тешки и озбиљни дуели, а поготово меч на гостујућем терену – рекао је Кобиљски.

Тренер црвено-белих у Израелу неће моћи да рачуна на Вука Милутиновића, али ће у тиму бити Немања Јаковљевић који је од овог кола регистрован за европска такмичења.

Сви су спремни, сви су здрави, али овога пута идемо без Вука Милутиновића, са Николом Мунћаном на тој позицији. Имамо и велико појачање пошто је Немања Јаковљевић од овога кола регистрован за евро купове – рекао је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић истиче да ће екипа дати све од себе да направи повољан резултат у првом мечу.

Непознат нам је квалитет противника, али ми ћемо се потрудити да будемо што озбиљнији и да остваримо што повољнији резултат у Израелу. Не желимо да у Београду јуримо резултат, неки златни сет, већ да покушамо да победимо у регуларном делу утакмице – изјавио је организатор игре црвено-белих.

Звезда ће у наредном периоду играти доста тешких мечева, а капитен поручује да су наши одбојкаши спремни за све изазове.

Жељни смо игре и не видим да ће густ распоред бити неки велики проблем. То се дешава свим озбиљним екипама. Ако играчи желе да играју у озбиљним екипама морају да знају да је среда – субота неки нормалан ток утакмица. Тако је и у Црвеној звезди последњих пар година и то је нормално, посебно за децембар и јануар, ако се остане у Европи. Не видим да ће то бити неки велики проблем за нас и мислим да играчи Црвене звезде са тим морају да се носе – закључио је Буцуљевић.

Прва утакмица шеснаестине финала Купа изазивача између Хапоела и Црвене звезде игра се у четвртак 3. децембра од 18 часова по нашем времену у дворани „Греен Халл“ у Кфар Саби у Израелу. Меч ће судити Нарек Ширињан из Јерменије и Кирил Стојанов из Бугарске.

Реванш утакмица ће се одиграти у уторак, 15. децембра од 17 часова у дворани УСЦ “Вождовац” на Бањици у Београду.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Уколико елиминише Израелце, Црвена звезда ће у осмини финала (20. и 27. јануар) играти против победника меча шеснаестине финала Амштетен (Аустрија) – Араго Сет (Француска). У првој утакмици, одграној у Аустрији, Араго Сет је победио Амштетен са 3:0 (25:13, 25:18, 25:22).

Претходни текстПремијера филма „Мора да ово није све“
Следећи текстВелики преокрет Звезде и победа у вечитом дербију