Пораз десетковане Звезде у Шапцу

139

Рукометаши Црвене звезде поражени су у мечу 15. кола Супер лиге Србије на гостовању против Металопластике у Шапцу резултатом 25:29. Црвено-белима су после овог неуспеха остале само теоретске шансе за пласман у плеј-оф.

Домаћин је боље отворио меч и после осам минута имао три гола предности (5:2). Расположени Милутин Драгићевић је својим четвртим поготком довео Металопластику до +4 (8:4), а након тога је уследило буђење гостију из Београда, који су четвртим голом  Дејана Бабића смањили на гол заостатка (7:8). Само што су црвено-бели успели да поравнају на 9:9 у 22. минуту, Шапчани су новим налетом стекли три гола разлике и са 13:10 отишли на полувреме.

Велики повратак екипа Ненада Перуничића је имала почетком другог дела, када је експресно стигла до изједначења (14:14). Младен Ивановић, Дарко Тодоровић, Александар Драгутиновић и Дејан Бабић су постигли голове, а на међу стативама је био сигуран капитен Цупара. Ни два играча мање, после искључења Нешовановића, а затим и Бабића, нису омела ослабљени тим Црвене звезде, који је у први мах издржао, али су рукометаши Металопластике, након тога направили серију од 4:0 и стигли до вођства од 19:15. Десеткована Звезда до краја меча није успела да се врати у игру, јер је домаћи тим одржавао предност, која је најчешће износила између четири и пет голова разлике. Истакао се и голман Металопластике Дарко Арсић са неколико сигурних интервенција и одбрањених седмераца, а у нападу је прецизан био Милутин Драгићевић. Код црвено-белих је Александар Драгутиновић одиграо добро друго полувреме, али су бројне повреде учиниле да екипи после овог кола остане врло мала шанса за пласман у доигравање.

Најефикаснији на утакмици био је Милутин Драгићевић са девет постигнутих голова, док се у редовима Црвене звезде истакао Александар Драгутиновић са седам погодака. Црвено-бели су имали велику подршку са трибина, која није престајала ниједног тренутка.

Песма шабачких Делија праћена бубњевима уливала је додатну енергију играчима Црвене звезде, али је у овом тренутку квалитетнији тим однео два бода. Велика је штета што клуб нема овакав ветар у леђа са трибина на домаћем терену у Београду, јер би тада вероватно и резултати екипе били бољи, а клуб се од срца захваљује свим навијачима који су ове и претходних сезона са великом енергијом бодрили Звезду на свим гостовањима и који ће и у будућности бити велика снага црвено-белих.

Металопластика – Црвена звезда 29:25 (13:10)
Шабац – Спортска хала “Зорка“. Гледалаца: 2000. Судије: Марић (Панчево) и Машић (Зрењанин). Седмерци: Металопластика 1 (0), Црвена звезда 5 (3), Искључења: Металопластика 10, Црвена звезда 16 минута. Црвени картон: Младен Ивановић (Црвена звезда) 60. минут.
Металопластика: Арсић (13 одбрана, 2 седмерца), Драгићевић 9, Савић, Стевановић 5, Грујичић 3, Палевић, Делибашић 1, Остојић 1, Обрадовић 4, Марковић 2, Јездимировић, Митровић 3, Бојанић, Јевтић, Петровић 1, Владисављевић.
Црвена звезда: Живојиновић, Драгутиновић 7 (2), Вујовић, Милошевић 2, Гачевић, Антељ, Тодоровић 7, Шотић 1, Нешовановић 2, Матичић 1 (1), Бабић 4, Ивановић 1, Леовац, Милутиновић, Поповић, Цупара (13 одбрана).

Црвено-бели у следећем колу дочекују петопласирани Железничар из Ниша, који има само бод више.

Претходни текстРадоњић: Дерби увек има посебан карактер
Следећи текстПобеда Звездиних дама у вечитом дербију