Обављен жреб за полуфинале Купа

35

У понедељак су у београдском хотелу “M Best Western“ извучени парови полуфинала Купа Србије у рукомету. Црвена звезда ће се у мечу за пласман у финале састати са победником четвртфиналне утакмице Раднички (Крагујевац) – Металопластика.

Звезда је у плеј-офу далеко од титуле првака Србије, па ће шансу за трофеј тражити у Купу. Црвено-бели ће у полуфиналу имати врло тежак посао и ако противник буде Раднички, а и Металопластика. Предност ће свакако бити што ће тај сусрет играти пред својим навијачима.

Изабраници Ненада Перуничића ове сезоне имају негативан скор против оба могућа ривала у полуфиналу. Раднички је три пута савладао црвено-беле у четири утакмице, а последња три сусрета је решио у своју корист, док су рукометаши Звезде једном славили и то у првом делу сезоне у Супер лиги са 30:27. Скор београдског тима против Металопластике је 1:2. Црвена звезда је славила у Београду резултатом 24:22, а затим су Шапчани добили наредна два дуела на свом терену, од којих је последњи пораз у плеј-офу био прилично болан, јер је испуштена предност од шест голова са полувремена. Ипак, има једна добра ствар у свему, а то је да Звезда на домаћем терену против поменутих ривала има позитиван скор ове сезоне 2:1 – по једну победу против Радничког и Металопластике и недавни пораз од тима из Крагујевца.

Раднички и Металопластика ће осмог маја у Крагујевцу одиграти свој четвртфинални двобој и тада ће Звезда сазнати име свог противника у полуфиналу. Други полуфинални пар чине Војводина и нишки Железничар.

Претходни текстОдлични резултати црвено-белих на Трофеју Београда
Следећи текстКатић: Металац је неугодан домаћин