Катић: Металац је неугодан домаћин

27

Након шест одиграних кола у Суперлиги Србије Црвена звезда Телеком се налази на челу табеле као једина непоражена екипа. У последњем колу првог дела првенства црвено-беле очекује једно од најтежих гостовања у лиги. Наиме, изабраници Дејана Радоњића ће у среду са почетком од 19 часова и 30 минута играти у Ваљеву против Металца који је на свом терену ове сезоне савладао абалигаша Мега Визуру и показао да је неугодан домаћин.

Пре приче о наредном ривалу центар Црвене звезде Телеком Рашко Катић осврнуо се на убедљв тријумф црвено-белих у претходном колу. Звезда је савладала Црнокосу са 109:68, а Катић је уписао чак 16 поена за само 13 минута на паркету.

Црнокоса јесте био мало лакши ривал у односу на Цибону и Партизан, али свака утакмица носи своју тежину. Нека због бремена фаворита или због тога што је противник растерећен као што је био случај у нашем претходном мечу. Ми смо максимално озбиљно приступили утакмици и урадили оно што се очекивало од нас – истакао је Катић, а потом се осврнуо на повреду која га је мучила у претходном периоду.

Још увек нисам сто одсто спреман, али се већ сада осећам сасвим добро. Сваки дан који пролази је за мене добитак на том пољу – рекао је центар црвено-белих.

Екипа из Ваљева у досадашњем току Суперлиге Србије има учинак од две победе и четири пораза. Међутим, Металац је до сада играо само два меча код куће, а да скор није прави одраз квалитета наредног ривала црвено-белих истиче и Рашко Катић:

Металац игра одлично и њихов скор у лиги не показује на прави начин њихову снагу. Они имају врхунске појединце, а неки од њих су играли на највишем нивоу. Изузетно неугодна екипа која је показала да може да направи пуно проблема фаворизованим тимовима. Морамо максимално озбиљно да приступимо мечу и то нам је једина опција јер су стварно квалитетна екипа и заслужују велики респект – рекао је Катић, који није желео пуно да прича о жестоким дуелима који сигурно следе између њега и вероватно најбољег играча Ваљеваца Петра Поповића:

Петар и ја се знамо јако дуго, играли смо више пута један против другог. Не бих сада причао о личном дуелу јер је кошарка колективна игра – изјавио је центар Црвене звезде.

За крај разговора Катић је причао о специфичности хале у Ваљеву.

Металац има баш јак домаћи терен. Увек је пуна хала, унутра је спарно и терен изгледа уско када се дворана напуни. Биће јако тешко за игру, али ми морамо да победимо све споредне факторе и да одиграмо на свом нивоу – закључио је Рашко Катић.

Претходни текстОбављен жреб за полуфинале Купа
Следећи текстЦрвено-бели прославили Ђурђевдан