Тријумф Звезде у Железнику

79

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА оправдали су улогу фаворита у дуелу са екипом Раднички ФМП. Црвено-бели су према очекивањима забележели осму победу у Супер лиги пошто су у Железнику славили резултатом 87:61 и на тај начин и дефинитивно обезбедили учешће у АБА лиги наредне сезоне.

Прво полувреме обележила је игра са доста грешака. Ипак, изабраници тренера Светислава Пешића повели су од старта, а стечено вођство су љубоморно чували. Поенима Петра Поповића у финишу друге четвтрине Звезда је дошла први пут до двоцифрене предности 25:35, да би се на велики одмор отишло са 13 поена вишка за црвено-беле (27:40). Таквом резултату је пре свега кумовао велики број изгубљених лопти домаћих кошаркаша, чак 14, што је била последица врло агресивне Звездине одбране.

У наставку је квалитет црвено-белих дошао до ижраја. Игра Пешићевих изабраника била је много течнија, из добре одбране су се низали контранапади и лаки поени па је у финишу треће деонице Звезда имала плус 24. До малог опуштања дошло је у последњој четвртини. Раднички ФМП је пришао на 13 поена засотатка, али више од тога није могао.
Капитен Црвене звезде Вук Радивојевић кратко је прокоментарисао меч:
Већим делом утакмице одиграли смо борбено и добро у одбрани, једино у последњој четвртини смо примили 23 поена. Раднички се није предвао, и после нашег убедљивог вођства успели су да се врате у ритам утакмице. Борили су се, али ми смо на крају заслужено славили.
Тренер Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић честитао је својим играчима на доброј игри и великој борбености, ако и екипи Радничког ФМП-а и тренеру Милошу Пејићу на одличној сезони и додао:
Задовољан сам како смо играли. Имали смо доста добру рекацију у трећој четвртини, коју не одиграмо увек како бисмо желели. Увек је тешко играти против играча са којима смо сваки дан. Међутим, мислим да су обе екипе имале добар однос према игри током свих 40 минута. Сигуран сам да Раднички може боље, али и ми исто тако. Задовољан сам како смо одиграли у одбрани, тачно онако како тренирамо. Имали смо доста скокова и доста поена  из контранапада што је био производ организоване одбране.

Раднички ФМП – Црвена зевзда ДИВА 61:87 (11:14, 16:26, 11:20, 23:27)
Раднички ФМП: Ђокић 7, Зарић, Огњеновић 4, Стаменковић 6, Миловановић 14, Василић 7, Силађи 2, Тубак 4, Смиљанић 3, Димић 7, Павловић 2, Џаковић 5.
Црвена звезда ДИВА: Човић, Илић 6, Лазић 2, Недовић, Лешић 12, Суботић 8, Радивојевић 6, Николић 8, Томас 11, Милутиновић 12, Б. Поповић 12, П. Поповић 10.

Претходни текстБез голова у дербију
Следећи текстЗвездин подмладак блистао на „Стар Купу 2012“