Црвено бели победили и Хајдук

54

Фудбалери Црвене звезде у 21. колу домаћег шампионата дочекали су у лепом амбијенту екипу Кулског Хајдука и савладали је резултатом 3:0 головима Младеновића и Борхе који се два пута уписао у стрелце.

Тренер Роберт Просинечки на клупи је оставио Луку Миливојевића па су везни ред чинили Мијаиловић, Каду и Лазовић. Такође због четири жута картона Роби није могао да рачуна на Евандра. Место поред десне аут линије заузео је црногорски репрезентативац Марко Вешовић, јер капитен Микић још увек није санирао повреду зглоба, а на лакшу повреду пож алио се и млади Филип Стојковић. Капитен у мечу са Куљанима био је голман Бобан Бајковић.

Први опасан напад забележен је у петом минуту када је Тошић након корнера који је извео Каду шутирао главом, али није захватио лопту како је желео и она је отишла далеко од гола. Снажан блок Куљана на 30 метара од њиховог гола онемогућавао је да видимо занимљиву утакмицу. После једног прекида лопта је стигла до Лазовића, уследио је шут који су дефанзивци Хајдука изблокирали. Играо се десети минут. Све до средине првог дела није се дешавало ништа занимљиво, нападали су наши играчи, али јалово, и у неким тренуцима подсетили су на нека лоша издања од прошле јесени. Успели су и гости у међувремену да стигну до Бајковићевог гола, али је Звездина „јединица“ сјајном интервенцијом сачувала нашу мрежу. Ударац је опробао и Каду у 23. минуту, али био је непрецизан. И онда у тренуцима када се осећала нервоза услед слабог издања, на истеку пола часа утакмице, Лазовић је са наше половине гурнуо пас Мирићу, овај ушао у средину, затим избацио правовременим додавањем Вешовића на бок, овај упутио центаршут на петерац, где је најбржи био Борха који је лопту протурио испод голмана Куљана Перића за радост домаће публике која је и овога пута у доброј мери испунила трибине стадиона, 1:0. И то је изузев поништеног гола Мирића због оправданог офсајда у финишу полувремена све што смо видели у првом делу које свакако није било на нивоу претходних мечева које су изабраници Роберта Просинечког одиграли овог пролећа.

У уводним минутима наставка две шансе за госте. Прву је осујетио Бајковић, док је у 54. минуту пречка била савезник нашег тима. Бриге црвено-белих присталица око коначног исхода отклонио је срећом само минут касније најбољи појединац данашњег сусрета Филип Младеновић. После ударца из угла прихватио је лопту на 25 метара од гола, неместио се, погледао и упутио пројектил који је завршио иза леђа гостујућег голмана, 56. минут 2:0. Од тог тренутка на терену је постојао само један тим, Црвена звезда. Ређале су се шансе пре Перићевим голом, Мијаиловић у 65. поново неуморни Младеновић у 68. Миливојевић у 74. главом, опет на центаршут, погађате, Младеновића… Имао је и Лазовић два покушаја, али промене резултата није било све до 81. минута. Скоро идентична акција као код првог гола, само је уместо Мирића који је замењен, лопту у простор Вешовићу гурнуо Лазовић, а на центаршут младог црногорског репрезентативца опет натрчава Борха и поставља коначан резултат. До краја меча није више било великих узбуђења, изузев једног пред нашим голом, после погрешне предаје Димитријевића. Међутим, великом пожртвованошћу Бајковић и Крнета су осујетили овај покушај.

У следећем колу у среду 4. априла пред нашом екипом се налази тежак испит, гостовање Радничком из Крагујевца, и надамо се да ће током целог меча наши играчи пружити партију као у последњих пола сата данашњег сусрета.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАЈДУК 3:0 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 22.803. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Борха у 30. и 81, Младеновић у 55. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић (к), Вешовић, Младеновић, Крнета, Тошић, Мијаиловић, Лазовић, Каду, Мирић, Милуновић, Борха.
Резерве: Весић, Петковић, Михајловић, Димитријевић, Миливојевић, Пашеко, Касалица.
ХАЈДУК: Перић, Цветковић, Мујдрагић, Вавић, Пауљевић (к), Максимовић, Човило, Новковић, Бубало, Хаџибулић, Пауновић.
Резерве: Латиновић, Фејса, Голочевац, Веселиновић, Ћовин, Вејновић, Бошковић.

Претходни текстЗвезда спремна за Хајдук
Следећи текстЗвезди бод у Шапцу